Nejste přihlášen/a.
Mám zkušenost, docela zajímavou.
Objednala jsem si a předem zaplatila notebook. V den, kdy měl být doručen, opravdu přijel kurýr PPLky, přes plot mi podal balíček, dost se uchichtával a hned uháněl zpátky k autu. Já na něj volala, jestli něco chce podepsat. Nechtěl. Koukla jsem na balíček - měl po stranách otvory a vše nasvědčovalo tomu, že jsou v něm zkušební ink. vložky. Nebyla jem si vědoma, proč bych měla něco takového obdržet, ale hlavně mě zajímal můj vytoužený NB (cca 15 tisíc), a ten to evidentně nebyl. Tak jsem ještě volala na řídiče, že mi měl dovézt NB, jestli jede ještě dnes někdo od nich - prý že ne, jenom on. Pořád jsem se dožadovala NB, vrátil se z kabiny řidiče, vyhrabal vzadu v autě jiný balíček a vrátil se s ním zpátky ke mně. Podal mi balíček, vzal si ten, co mi dal původně.
Ani jeden balíček nechtěl! podepsat. Nechápu dodnes. Ale asi mu to (řidiči) zatím vychází, stále jezdí, a to už je to asi 3 roky.
Doručovací firma (spíš její zaměstnanci) optimalizují. Asi se jim vyplatí zrychlit a zjednodušit práci za cenu mírného zvýšení rizika. U nás to ověření adresáta trochu nahrazuje telefonát doručovatele. Pravděpodobnost, že z paneláku vyklusne někdo jiný a bude se hlásit příjmením na balíčku není moc velká, že? A adresát je stoprocentně krytý. Doručovatel nemá žádný doklad o tom, že zásilku doručil. Reklamace je v tom případě snad jasná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.