Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už je situace s covid 19 uklidněná

Od: michall* odpovědí: 22 změna:
Co se bavím s kolegy z práce, tak už to nijak neřeší a mluví o době pokoronavirové. Vše je rozvolněné a to je známka výrazně lepší situace podle kolegů. Když to začalo všechno,tak mohla jít do karantény celá oblast a nyní na Karvinsku to ještě trochu doznívá, ale není prý důvod izolovat oblast řekl ministr zdravotnictví. Jak to vidíte Vy reálně, jestli už máme to nejhorší za sebou a vyhráno-konec covid 19?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

6x

Konec Covid-19? Ne. Ta nemoc tu už nejspíš bude vždy, není jak ji vymazat ze světa. Teď jsou stovky nakaženýc, na podzim jich třeba budou tisíce. Je dobré být opatrný, ale nic se nesmí přehánět. Ochrana obyvatel byla dobrá volba, uzavření prakticky všeho a likvidace ekonomiky ne. A nejde být pořád jen zamčený doma a čekat, jestli se náhodou situace nezlepší a poslouchat hysterky, jak nadávají na někoho, kdo se opovážil vyjet za hranice a teď bude "ohrožovat nevinné".

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, ze zdravotního hlediska je to už lepší (až na určité lokality) a z hlediska ekonomického to horší přijde později (na podzim). Konec Covid-19 není a ani nebude (už tu bude stále). Zdravím!

hodnocení

2x

Kdyby se o tom viru najednou přestalo mluvit, nic závažného by se nestalo. Hysterie dnešní společnosti je nezměrná a 500 mld státního dluhu položí republiku spolehlivěji než nějaká nemoc, která tady byla a bude. Jen ta diagnostika je lepší a proto se z toho blbne.

jenda2*
hodnocení

2x
Covid 19 nema s podzimem nic spolecneho. Ani jeho nebezpecnost neni stejna pro kazdeho. Nikdo o nem poradne nic nevi a podzimni straseni je spise priprava na neco. V kazdem pripade to spolecnost ekonomicky tak poznamena, ze muze byt hure ekonomicky nez zdravotne. Vedkyni Pekrovou kritizuji za to, ze mluvi o umelem viru, ktery se chova atypicky. Kdo vi, kdo ho stvoril. Z prirody nepochazi.

radis
hodnocení

2x

Z pohledu medicínského již koronaviru nepředstavuje žádné významnější pandemické riziko než u jiných druhů, běžně se vyskytujících virů a lékeři již scénař s hromadným vymíráním planety neprezuntují.

Koronavirus je zkrátka nový druh viru, ten už tu bude pořád...

Z pohledu politického je doba koronavirová a virus představuje ideální nástroj jak se dostat voličům pod kůži a to největší teprve příjde.

hodnocení

1x

Já si myslím, že je to na rozhodnutí a zodpovědnosti každého. Jeho rozhodnutí, jeho zodpovědnost, jeho pykání za nesprávné rozhodnutí. *hej*Na vizitě mě primářka na dialýze upozornila, ať roušku nosím i tam, kde už je povoleno být bez ní. Že se jedná o chybějící imunitu, že se stál nemusí, ale může. *alene*

ccc*
hodnocení

1x

Uklidněná je a hlavně se připrav na další kolečko. Už se to začíná roztáčet. *vezen*

dmnk
hodnocení

0x

Máme tu konec srpna a vše jede od začátku. Tedy na první pohled. Je třeba lidi zase zastrašit a začít je omezovat. Postupně mocnosti zase zavírají hranice, u nás se mluví už o zavírání barů a to ještě máme pořád léto. Fakt mě zajímá kdy lidem dojde, že tohle nikdy neskončí a vir tu bude pořád. Situace se v médiích pouze "hajpuje" - takový novinky.cz z toho vyloženě žijou. Je smutný, že mladý člověk takto ztratí minimálně dva roky nejlepších let.

id

Je smutný, že mladý člověk takto ztratí minimálně dva roky nejlepších let.
Vy jako mladý jste nadčlověk? Nevím, proč byste ztratil 2 roky života. jedinně z toho důvodu, že vám občas zavřou hospodu, bar. Pokud jsou někde zavřené hranice (jako Maďarsko od 1.9.2020), tak jedu jinak, jinou cestou.

Jo, kdyby vás zavřeli na dva roky do uranových dolů, tak pak můžete říci, že jste ztratil dva roky života.

Nejsem mlaďoch, ale nic neztácím. Že nebylo letos moře? No a? Zato bylo dvě hezké dovolené v Čechách a ještě jedna bude na Slovensko.

@dmnk - u nás se mluví už o zavírání barů... Je smutný, že mladý člověk takto ztratí minimálně dva roky nejlepších let.
Velmi smutné - cítím s vámi *smich2*

prazak

Já to zábavné nevidím. Po barech přijdou na řadu menší obchody a to je pro mnohé likvidační. Vlastně i ty zaměstnanci zavřených barů přijdou o práci.

arny1
hodnocení

0x

U kovid se snaží jen v lidích vyvolat strach.Je to manipulace s čísly.Píší kolik lidí zemželo na kovid.Je to ale lež.Tyto lidé umírají často na jinou závžnou nemoc jen mají kovid.Kdyby se tak psalo kolk lidí umírá na chřipku,infark,rakovinu.Takže odpověd na vaší otázku.Neuklidnilo se to.Pořád to tu bude dokud budou chtít lidi zastrašovat a ovládat.Mě dostává to že po nás chtějí roušky a už se neřeší že lidi používají roušky proti prachu.Ptal jsem se jednoho lékaře jak jsou asi účinné.Odpověď zněla že je to účinné tak jako hasit požár v pláštěnce.

hodnocení

0x
Jak kde..
Třeba já jsem úplně klidný..
prazak

Jen aby Vám ten klid vydržel, až zase bude celá ČR v karanténě. :) Strašit a falšovat čísla budou čím dál tím víc. Lidé se musí bát, aby pak sami chtěli tu vakcínu o kterou ve skutečnosti jde. Pan Vojtěch i pan Primula ji nazývají světlem na konci tunelu. Světlo to možná bude, ale jen pro farmaceutické firmy, které z toho vytěží fůry peněz. Žádná vakcína nemůže být úspěšná. A v téhle navíc bude cokoliv o čem nemáme ani zdání.

id

prazak - Také jsem úplně klidná i když možná bude karanténa.

Vy vlastně svým příspěvkem strašíte lidi úplně stejně jako média.

senior

Tak těch koronavirusů zatím ve světě napočítali na 30 mutací. Kteráže vakcína bude působit právě na tu mou?

Pokud to bude stejné, jako s obyčejnou chřipkou. Když minulý rok byla vakcína na nějaký kmen chřipky, tak letošní, vyrobená nyní v srpnu, nebude účinná na chřipajznu jiného typu, kterou dostanu letos v listopadu.

jenda2*
hodnocení

0x

Před lety nám v práci zaplatitli očkování proti chřipce. jak bylo již uvedeno, jak na potvoru se objevil jiný kmen chřipky a někteří očkovaní ji dostali ve standardním průběhu. Už nikoho neočkují a život jde dál.

jenda2*
hodnocení

0x

Výborné video o Covid 19 a nesmyslných rouškách.

senior

Jo, jo, také jsem ho viděla, má pravdu pan Žaloudík. Ale podle některých lidí to je všechno jenom o našem strachu, jsme prý zmanipulovaní. Věříme všemu a nic si neověříme. Ale jak si to má člověk ověřit, že, když jenom některé weby jsou ty pravé a ti ostatní jsou dezinformátoři. Je i taková tabulka, kde jsou tyto špatné weby uvedené.

Je zbytečné sem něco dávat, kdo chce, tak si to najde sám.

jabraka*

Pan Žaloudek je v klidu.Ale jen do té doby,ař bude ležet na dýchacím přístroji .Pak bude mluvit jinak,podle toho,jak se mi jeví,tak nadávat na perzonál v nemocnici.a na stravu a péči.

JB

jenda2*

Jabrako, co to plácáš? On je onkolog a na rozdíl od tvého podivného uvažování má on lékařskou praxi celý život a ví přesně, co říká . Dej si párek a netlachej hlouposti !

ladis*
hodnocení

0x

Nějaké video k zamyšlení... jo a osobně, pokud nejste tlustý a s prožranými plícemi a kverulant (jako pan Žaloudík), tak se roušky nebojte

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma covid

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]