Nejste přihlášen/a.
Jak by měla vypadat, jaké by měla mít zákl. náležitosti smlouva na dálku při nákupu přes Internet která je uzávíraná Emailem s prodejcem , nikoli nákupem přes košík, tak aby byla uznána soudem jako smlouva?
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Ještě toto abych byl konkrétní. Po vyhledání předmětu koupě na Netu jsem mailem kontaktoval prodejce a napsal mu že mám zájem o předmět který má na své Net stránce viz. www link a přijel bych s tím že by mi tu věc předvedl. On odpověděl, že přístroj může ukázat. Dohodli jsme se na dni a hodině. Já přijel, předmět mně byl jen ukázán nikoli zapnut neboť to prý neprovádí, tak jsem ho koupil, odvezl si ho i s paragonem a když jsem chtěl ještě ten den po vyzkoušení doma odstoupit od smlouvy neboť předmět nevyhovoval svými parametry prodejce tvrdí že smlouva nebyla uzavřena na dálku a mám smůlu.
Na svých stránkách prodejce akceptuje smlouvu na dálku mailem ale nemá konkretizováno jak má smlouva vypadat.
Tak teď nevím jestli by před soudem jako smlouva obstála tato naše mailová korespondence? Jak to vidíte vy?
Děkuji Karel
Z toho co uvádíte, kupní smlouva nebyla v žádném případě uzavřena na dálku. Šanci byste mohl mít tehdy, pokud k uzavření smlouvy nedošlo v provozovně prodávajícího, ale např. v restauraci nebo jiném prostoru (který není jeho provozovnou). Podle všeho jste však uzavřel řádnou kupní smlouvu, zaplatil a bylo vám předáno zboží. Tedy na první pohled vše OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.