Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva na dálku?

Od: ks* odpovědí: 4 změna:

Jak by měla vypadat, jaké by měla mít zákl. náležitosti smlouva na dálku při nákupu přes Internet která je uzávíraná Emailem s prodejcem , nikoli nákupem přes košík, tak aby byla uznána soudem jako smlouva?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x
Náležitosti kupní smlouvy
1.
smluvní strany a jejich identifikační údaje
(jméno, příjmení, trvalé bydliště, ad.)
2.
předmět smlouvy
_ určení zboží, množství, balení, označení
3.
cena
za jednotku a
celková částka
v dohodnuté měně
4.
dodací lhůta
, případně
datum
dodání zboží
5.
dodací podmínky
6.
platební podmínky
(doba a způsob zaplacení kupní ceny)
7.
další ustanovení podle dohody
stran (slevy, pojištění, způsob
dopravy
, sankce, záruka)
8.
všeobecné prodejní (nákupní) podmínky
jsou uváděny na rubu kupní smlouvy
ks*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď.

Ještě toto abych byl konkrétní. Po vyhledání předmětu koupě na Netu jsem mailem kontaktoval prodejce a napsal mu že mám zájem o předmět který má na své Net stránce viz. www link a přijel bych s tím že by mi tu věc předvedl. On odpověděl, že přístroj může ukázat. Dohodli jsme se na dni a hodině. Já přijel, předmět mně byl jen ukázán nikoli zapnut neboť to prý neprovádí, tak jsem ho koupil, odvezl si ho i s paragonem a když jsem chtěl ještě ten den po vyzkoušení doma odstoupit od smlouvy neboť předmět nevyhovoval svými parametry prodejce tvrdí že smlouva nebyla uzavřena na dálku a mám smůlu.

Na svých stránkách prodejce akceptuje smlouvu na dálku mailem ale nemá konkretizováno jak má smlouva vypadat.

Tak teď nevím jestli by před soudem jako smlouva obstála tato naše mailová korespondence? Jak to vidíte vy?

Děkuji Karel

antara

Z toho co uvádíte, kupní smlouva nebyla v žádném případě uzavřena na dálku. Šanci byste mohl mít tehdy, pokud k uzavření smlouvy nedošlo v provozovně prodávajícího, ale např. v restauraci nebo jiném prostoru (který není jeho provozovnou). Podle všeho jste však uzavřel řádnou kupní smlouvu, zaplatil a bylo vám předáno zboží. Tedy na první pohled vše OK.

ks*
hodnocení

takže mám tzv "Smolíka", aspoň jsem pro příště chytřejší, děkuji za odpověď Karel

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]