Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překročení rychlosti v obci - pokuta od města?

Od: miro® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den přeji všem diskutérům.

Prosí o radu , informaci, případně o zkušenosti. Je oprávněn Městský úřad nebo obecní úřad, vybírat pokutu za porušení pravidel silničního provozu? Npř. při překročení rychloti v obci, meřené automatizovaným měřícím technickým prostředkem (56 km/hod). Podle kterého zákona tak mohou činit. Podle mně, dohled nad silničním provozem má poze Policie ČR. Vaše poznatky případně zkušenosti,

Děkuji - miro

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

2x
Při platbě do 14 dnů bez zjištění řidiče, tedy bez bodu, zaplatila bych bez keců. Jela jsem rychle, jela. Byla bych ráda že mě nechytli policajti na místě.
Trochu mi připomínáte situaci z práce, kdy securitaci chytli kluka co krade a rodiče řešili pouze to, jestli byli oprávněni ho zadržet
re4zon
Srovnavat marginalni prekroceni rychlosti a kradez, to chce hodne pokroucene mysleni ;)
lee*
Nemluvím o činu jako takovém (koneckonců i ta krádež byla do 200,-) ale o přístupu, kdy člověk udělá něco blbě a místo aby se plesknul do čela a řekl to jsem vůl, můžu být jen rád že je to za prachy a bez bodu, každý jen kouká jakou výhybkou by se z vlastní blbosti dostal. Mně tenhle přístup vadí. Kolik dostal? 500? Bych byla ráda že je to jen pětikilo a vůbec by mě nenapadlo spekulovat, že to měření a následné pokutování je neoprávněné *ee* Ať si ještě nechá předložit všechna osvědčení o atestech a kalibraci toho zařízení, nebo já nevím co všechno takovej radar musí mít. Určitě bych taky chtěla vidět fotku, jestli je ta SPZ nade vší pochybnost správně přečtená a není nejmenší možnost že třeba 3 je 8 nebo tak něco
re4zon
Tohle muze napsat jen nekdo, kdo povazuje verejnou spravu za jakehosi boha se kterym se nediskutuje a ne za to, cim skutecne je. Blbec je ten, kdo o nicem nepochybuje a bez premysleni udela cokoliv, co mu kdo rekne. Chtit videt dukaz o spachani cehokoliv, zadat prokazani legitimity takoveho dukazu a overeni opravnenosti ulozeni sankce je naprosta samozrejmost. A je uplne jedno, jestli jde o rychlost nebo o vrazdu.

hodnocení

1x

Buď uvěříte, že může, nebo musíte dlouho studovat.

Podle mně, dohled nad silničním provozem má poze Policie ČR****špatně, mýlíte se.

Uhraďte do 14 dnů, jinak to bude dražší.

§ 79a
Měření rychlosti vozidel
Za účelem zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích je policie a obecní policie oprávněna měřit rychlost vozidel. Obecní policie tuto činnost vykonává výhradně na místech určených policií, přitom postupuje v součinnosti s policií5).

janh*
On myslel asi stacionární radar,u kterého fotky vyhodnocuje pracovník na úřadu...
Ale jinak,místo bylo jistě označeno a jistě mají certifikovaný měřič a určitě vás "neosolí" za 51 nebo 52...
Takže,zaplatit nebo se odstěhovat na Měsíc.

asd1
hodnocení

0x

Může. Neni zač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]