Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam investovat?

Od: jirka747® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, zajímají mne Vaše názory kam nejlépe investovat a jak nejlépe zhodnotit řekněme půl milionu. Na byt, domek apod. je to málo.

Díky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

1x
500 000 Kč není mnoho. Banky nabízejí podílové fondy a nebo spořicí účty.
hodnocení

Souhlasím, vím, ale třeba by investice do koupě garáže, pole, zlata... v řádu několika let (5-10) vynesla víc. Sám nevím, tak se ptám... :)

houbes*
Berte v potaz, jak těžce nabyl tak lehce pozbyl. Koupě něčeho si, může být dobrou investicí ale taky ztrátou. Ty banky jsou dle mého jistotou . Koupě domu a nebo bytu také ale je tu jedno velké ale jak a komu aby peníze se točili jak vy předpokládáte. Víte, nechci vám radit potom byste taky mohl mě proklínat. Zkuste finančního poradce,určitě vám poradí ale asi né zadarmo.. jen určitě vím jedno, né aby jste vsadil v nějaké sázkové společnosti na nějakou sportovní událost.
hodnocení

Nene, já Vám moc děkuji za radu. Udělám jak radíte, zvážím všechny možnosti, vše je třeba rozmyslet. Že bych to vrazil do nějaké sázky nebo podobně, na to jsem moc opatrný a asi už starý :). To nehrozí :).

Díky ještě jednou... :)

smode*
hodnocení

1x

Hezký den. Kam nejlépe investovat je otázkou na kterou nelze jednoznačně odpovědět, neboť každý investor preferuje jiný typ investic. Záleží i na tom co je Vám blízké. Nezapomeňte že naprosto každá investice přináší rizika. Sám obchoduji na burze algoritmické strategie (více o nich píši zde: poradte.cz/... ). Zaměřuji se na výnos z pohybu ceny akcie. Zde na poradně je také umístěn celý seriál pro akciové investory začátečníky - první díl najdete zde: poradte.cz/...

hodnocení

0x
Kdybyste napsal před měsícem, poradil bych protiinflační dluhopisy. Jinak nemovitosti na 5 let nemá smysl kupovat, protože na to nemáte, zlato je na maximech a půdě nerozumím. Já dělám do akcií.

jenda2*
hodnocení

0x
Nikam. Vubec nic neni stabilni a chamtivost vede ke ztrate.
donpapa

Dobrá rada, jak být celý život chudákem. V civilizovaných zemích většina lidí buduje portfolio od mládí a mnoho z nich odchází do svého důchodu ještě před dovršením 60 let. Bohužel ve škole se to neučí.

Pokud člověk není chamtivy, tak právě na té nestabilite se dá vydělat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]