Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení alimentů pro bývalou přítelkyni

Od: josef4544 odpovědí: 18 změna:

Krásný den všem, mám takovou jednodušší otázku .. bude to asi věc názorů ale zajímalo by mě jaká mám práva já a jak na to pohlížíte Vy...

V roce 2016 se nám na konci roku s přítelkyní narodil syn, chvilku jsme spolu bydleli ale začala nám doma neskutečně houstnout atmosféra.Syn prověřil nejen náš vztah ale i ostatní.Mě je 28.let a přítelkyni o tři roky méně, byli jsme spolu přes 5.let a narození syna je zázrakem- v té době měla bývalá přítelkyně diagnózu s tím že je neplodná.

Já jsem v té době dělal ve fabrice, o syna se staral i o přítelkyni.Poté jsem šel dělat střechy, vracel jsem se pozdě domů a staral se.Přítelkyně byla ještě nevylítaná, chtěla si užívat a tak náš vztah začal kolabovat.Došlo to tak daleko že měnila partneři, pak mě syna nedávala, bránila styku a pak začala jet proti mě.Dala si návrh na svěření do své péče, když jsem chtěl syna nedávala ho a začala podávat T.O na PČR kvůli stalkingu a syna jsem vídal málo.Občas se stalo že mi ho přinesla a utekla, já sice syna měl ale měl jsem také pracovní povinnosti a to byl těžký průser.

Ale začal soud a soudní tahanice o syna, já navrhoval střídavou péči, ona chtěla plnou.Protože měnila neustále bydliště a soudkyni lhala s tím že ji neuvedla kde bydlí a lhala jí tak soud totálně prohrála.Syna mám v péči já.

Ke všemu uvedu ještě to že soud trval dva a půl roku z toho důvodu, že onemocněnala rakovinou.Vyléčila se ale už nemůže mít žádné děti.Co mě mrzí tak je to že dva roky dělala naschvály, obvinovala mě za znásilňování, stalking, týrání a tak dále.Jen proto aby mě odstranila ze života syna, snažila se mě dostat do vězení. Co mě mrzí trochu víc je to že nikdy dříve taková nebyla, její mamka se o ni moc nestarala a proto toto chování má jako pozůstatek po dětství, které bylo kruté.

Nyní mám syna v péči já, v plné péči, ona má rozšířenou péči.Co mě ale udivilo jsou alimenty, platí pouze 500,-Kč a vysmívá se mi.Já makám pořád jako blázen, a u ni je problém že bych chtěl sice vyší alimenty ale nemají je z čeho vypočítat.

Má důchod, zotavuje se po té rakovině a má cca 4800,-Kč, dále má peníze od Dobrého Anděla cca 6200,-Kč měsíčně ale ty se nedají započítat.Co není fér je to že když jsem já byl bez práce a staral se o syna tak mi ospod navrhoval alimenty 2000,-Kč měsíčně. Teď má ona 500,-Kč...

A není to férové, syn měsíčně stojí cca 5-6 tisíc- se vším všudy, věnuji se mu, má téměř vše a hlavně často sportujeme.

Neřeknu kdyby přítelkyně peníze neměla, ale má a hodně.Teď shání PS4 do 10 000,-Kč- inzerát má na netu.

Sice má prokazatelné příjmy malé ale má přítele- s tím je zatím zasnoubená a sama řekla že má příjmy kolem 40 000,-Kč měsíčně.Má mamku a tak by třeba mohla platit ona, ale ta chtít nebude.

Syn má žít v poměrech rodičů, já se musím otáčet, kolikrát musím mít dvě práce abych nás uživil.Od května mám živnostenský list a pracuji sám na sebe, začátky jsou těžké a na Vás mám dotaz:

Co s tím? Snažím se s přítelkyní domluvit na zvýšení ale směje se mi že nemám na to uživit syna.Já to zvládnu ale bylo by fér aby dávala více, směje se mi a nedá, prý ať to dám přes soud.

--------

Máte nějaké rady co s tím? Kdyby opravdu neměla neřeším to, ale peněz mají dost.A vůbec ji není blbé neplatit více, klidně ať syn nemá hlavně že ona má.Takhle funguje její myšlení. Ještě připomenu že má psychycké problémy od mala, s tím jak ji asi máma vychovávala, i to přispělo k tomj že mám syna v péči já.U mě má vše, moc děkuji za Vaše názory a rady.

Josef

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Nebude se vám to dobře číst, ale ...

- 4 leté dítě nespotřebuje měsíčně 5 -6 tisíc. Když na to nemáte, nemůže dítě žít nad poměry.

- soud matce výživné za těchto podmínek nezvýší, nepřihlíží se k tomu, že matka žije s partnerem. Parner matky není povinnen živit vaše dítě

Určitě to není fér, ale je to skutečnost. Když máte 2 zaměstnání, kdo se stará o syna? Někdo vám pomáhá, že ano?

priklad11*

Co je fér. Nedělej si iluze. Pokud na to máš tak ti to soud napáli podle tabulek. Že malé dítě nespotřebuje 5, 6000 Kč. Nevadí. Sice zákon říká něco jiného o potřebách dítěte, ale závist je závist. Takže zvýšené výživné, než které by bylo potřeba a nebude spotřebované, ti soud odůvodní, že je to na budoucí studium. Nic proti tomu. Jenže neznám rozhodnutí které by matku k tomuto zavazovalo, nebo že by to někdo kontroloval. Zeptej se dobře placených sportovců kolik platěj na kojence a zda kojenec bude mít miliony našetřeno. No užívá si matka, ale na na to ze zákona nemá nárok. Takže třeba budeš platit na budoucí studium a až bude potomkovi 18 let tak bude mít holej zadek a Tebe zažaluje ať ho živíš, že začal studovat. Taková je soudní praxe. Řekne A, ale neřekne B.

Ty jsi vůbec dotaz nečetl a otočil jsi to o 180°. Přečti si ho znovu, pořádně a pak smaž to, cos napsal a napiš něco lepšího.

priklad11*

Asi máš pravdu. Vzal jsem jen nadpis. Netravim čas čtením těch romanů. Ty zkušenosti se mohou hodit někomu jinému.

Promiň, ale když ty "romány" nečteš, tak na ně nemůžeš odpovídat. Pak akorát píšeš blbosti.

priklad11*

Stane se. Snad to strávíš

Mně je to celkem ukradené. Ale tazateli motáš hlavu!

priklad11*

Ty jsi na omyl přišel, já to uznal, snad je dost informací, aby se tazatel orientoval

liska5
hodnocení

1x

Co to je za matku?!? Se změnou v životě dítěte, jako nástup do školy, nové kroužky, . žádejte soud o zvýšení výživného,s poznámkou, že matka neuvádí pravdivé informace o své finanční situaci a zatajuje. 500- je směšné. Mějte doklady o tom, co děcku koupíte, jako brašnu, kolo, brusle, mobil, letní tábor, kroužky, ale i postel, obuv, bundu, psací stůl... U obou rodičů by se měly zjišťovat příjmy a i to, že s někým společně hospodaří a jaký je jejich standart.

lipanek
hodnocení

1x

Vaše bývalá přítelkyně je podle popisu bájné povahy. Nejdříve kruté dětství, potom, že má diagnózu neplodnosti

Nařkla Vás ze znásilnění /bylo prokázáno?/, stalkingu a pod..

Nyní Vám napovídala, kolik že má peněz od D.A. a od milence, kterého si bude brát.

Mě se zdá, že paní skáčete jenom na špek.

Jinak všechno upravuje soud, snad jste ji poznal dostatečně, tak proč jí žádat o nějaké peníze navíc osobně, zvláště, když používá proti Vám podpásovky.

Pokud chcete, tak musíte postupovat úřední cestou. Zkuste to, za to nic nedáte.

Dokázala si to vyšlapat, protože peníze od D.A. dostávají opravdu rodiče, kteří vážně onemocněli.

Mám dojem, že se dokážete postarat o děcko, i o zabezpečení. Péče o syna Vás musí naplňovat.

Nesledujte jí, co dělá, kolik má peněz. Nesvěřujte se jí, protože to použije proti Vám, omezte kontakt. Že máte přítelkyni, kolik máte peněz, že máte dvě zaměstnání atd..

Možná opravdu uberte ve svém standartu, také se mě zdá, že máte vyšší výdaje. Děcko tolik nespotřebuje, obědy a svačiny má ve školce + 3200 za jeho jídlo? a někdy nemusí mít všechno co vidí. I v tom sportu, v hračkách.

hodnocení

0x
Zkus zajít na sociálku třeba tam zjistíš že máš nárok na náký příspěvek na dítě
kurzy.cz/...
Přez soud to žen určitě počitej s dlouhým bojem pokud oficielně nic nemá neni z čeho brat
Pokud máš dukaz že penize ma předlož ho soudu

hodnocení

0x
Máme stejný případ v rodině. Píšete, že její matka nebude chtít platit, ale je to ze zákona vymahatelne. Poradit by vám měli na OSPOD/socialce,ale pozor, ta povinnost plati pro oboje prarodiče.

josef4544
hodnocení

Doplňující odpověďi :

V práci nejsem každý den a pokud ano mám hlídání- seznamuji se s novou slečnou, pokud ona nepracuje, může hlídat, nikam nespěcháme a pomáhá mi, zatím se poznáváme.

Boj s alimentami je těžký, spíš mě zaráží přísup dnešních soudů... ano nemají to podle čeho vypočítat, neříkám že chci 3000,-Kč, ale chci třeba 1500-2000,-Kč. částka 500,-Kč je směšná, neřeknu kdyby neměla, ale baví se tím a když ji žádám o více aspoň 1000,-Kč řekne že se neumím postarat a že soud aspoň uvidí že to nezvládám.

Já mám názor jiný, pošlu ji mimosoudní návrh- písemně a uvidíme jak se k tomu postaví.Navrhnu ji 1000,-Kč, pokud to pojedu přes právníka vezme si 1000,-Kč za úkon což jde a navrhne 2700,-Kč s tím že máme prý 95% úspešnost na těch 1700,-Kč.

Jinak syn stojí více jak 5000,-Kč- se vším všudy. Pokud vezmu jídlo pohybujeme se cca 3200,-Kč, poté 1200,-školka a obědy, pokud vezmu náklady na bydlení- vodu a ostatní, popelnice, léky jsme na těch 5000,-Kč.V tom ale nikde nejsou výlety, sport, hračky atd... Oblečení se pohybuje také kolem 500,-Kč měsíčně a to kupujeme použité oblečení, občas boty nebo něco jiného.

No soudy jedou podle tabulek, ale kdybych já neměl přijmy a mám tolik známých kteří nepracují tak bych dostal 1800-2000,-Kč měsíčně z fleku a to by se nikdo se mnou nebavil.

id

Co nám zde valíte za klíny? 4 leté dítě spotřebuje na obživu / jídlo 3200,- Kč + obědy ve školce? *zed* TO vypadá, že vaše ex má přispívat na jídlo i vám.

Ex má příjem 4800,- Kč, pokud nedokážete, že má i jiný příjem ( bez financí partnera, protože mohou hospodařit odděleně), víc vám soud nepřiklepne.

lee*
hodnocení

0x
No, mám zkušenost ze svého okolí, kdy matka odešla od 2r dítěte, za čas si našla partnera a čekala další a alimenty jí byly vyměřeny též 500. Je to strašné, protože to na obživu dítěte fakt nestačí. Ale zároveň nesouhlasím s tím, že byste chtěl alimenty po partnerovi té ženy nebo po její matce. Jen proto že vy potřebujete peníze. Já proti partnerovu dítěti nic nemám, vycházíme spolu, občas mu něco koupím nebo zaplatím jeho zábavu, ale kdyby na mě někdo přišel, že díky mně se má partner líp a má platit více (nebo to mám platit já) šla bych snad radši na pracák. Nemůžete založit povinnost někomu, kdo s početím vašeho děcka nemá nic společného

jenda2*
hodnocení

0x

Naprosto regulérně podejte návrh k soudu o upravení alimentů. Soudy si v případě soužití plátce výživného může vyžádat o výši příjmů přítele manželky. Spoustě lidí přišla žádost soudu na mzdovou účtárnu k potvrzení výše příjmů, jelikož s plátcem výživného žili ve společné domácnosti. Na tom není vůbec nic divného a soud to odůvodˇbnuje tím, že plátce váživného může žít na mnohem vyšší životní úrovni nežž rozvedený n¨manžel. To je férové.

Jen se obávám, že u ženy soud bude jinak rozhodovat než v případě muže. Ten může zdechnout hlady, nemít na plaxcení nájmu a hlavně ženy by ho najraději rozprodaly na orgány. Ženy jsou totiž mnohem více bezcitné než muži a přesto tvrdí, že jsou muži sobci. To je takový ženský folklór.

hodnocení

0x

Pokud máte syna v plné péči, něco to o matce hovoří. Vykašlete se na peníze, kdo mluví pořád o tom, jak mu peníze chybí, nikdy je mít nebude. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Snažte se vyjít s tím, co máte, buďte vděčný, že máte zdravého syna a zkuste se řídit i radami přede mnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]