Nejste přihlášen/a.
Ve stravě máme látky živící, sytící a ochranné. Buchty jsou vyloženě sytící. Z nich nárůst svalů ani obnova krve nebudou, ani Vám nezvednou obranyschopnost, neboť nemají dost vitamínů a enzymů..
Teoreticky byste tedy měl ty buchty vykompenzovat zeleninou, masem, ořechy, cereáliemi rybami,sýrem, vejci...Jenže toho by byla zase obrovské hora. A všeho moc škodí. Ta žravost je něčím zapříčiněna. To je na nutričního poradce a psychologa. Často brzy nastane hlad po sladkých jídlech. Pokles krevního cukru je tu daleko zřetelnější, než když sním bílkoviny neboli protein / maso, ryby, vejce, sýry...
Jez do polosyta, pij do polopita. Co na to říct? Vždycky jsem si myslela, že pekáč buchet na posezení dokáže sníst jenom Otesánek. Já si vezmu tak 2 a jsem spokojená.
Aby se to vykompenzovalo, doporučovala bych po pekáči buchet sníst kolečko mrkve. Jaga.
Zeleninu je vhodné dostávat do těla každý den, at už se přejíte nebo nepřejíte, můžete kombinovat s jakoukoliv potravou. Jiné je to u ovoce, to jezte jedině na lačno, ne v takovém množství, cukru máte v těle dostatek z těch buchet. Zelenina vám doplní jak vitaminy, tak minerály.
No jestli budete takto pokračovat, tak nebude trvat dlouho a se zlou se potážete. Jen bych se zeptala, ten pekáč buchet sníte "na posezení", nebo prostě ráno začnete a večer skončíte a nic jiného nejíte? V každém případě je to špatné a pokud s tím nepřestanete, tak ani nemá smysl žádné kompenzování. A ani mi nějak nejde do hlavy, jak byste tu eventuelní "kompenzaci" do sebe ještě nasoukal, když cítíte, že jste přejezený. To snad už člověk do sebe nedostane ani sousto. Ale pokud potřebujete jíst až do přesycení, tak se klidně můžete přejíst třeba salátem z namíchané zeleniny. To Vám neublíží, ale ty buchty a podobné potraviny ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.