Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrávač po použití vyhodit!

Od: moxa* odpovědí: 48 změna:

Dobrý den, ahoj,

před nějakou dobou jsem si koupila přehrávač MP3, stál více než 2000 korun. Dnes jsem bohužel zjistila, že jsem koupí souhlasila s tím, že za tuto cenu budu přehrávač provozovat něco přes pouhých šest měsíců :(

Jednoho dne jsem zjistila, že baterie vydrží hrát možná hodinu a usoudila jsem, že toto je možné reklamovat, neboť akumulátor je vestavěný a nemohu si ho tedy vyměnit. Přístroj byl ještě v záruce. Prodejce (Alza) mně bohužel vyvedl z omylu - akumulátor po více než 6ti měsících nelze prý reklamovat, i když je vestavěný. Zavolala jsem ještě pro jistotu na jeho infolinku a tam mi řekli totéž. I když mi to připadalo nespravedlivé (protože jsem přístroj nijak nepoškodila, je nepoužitelný a přesto se na něj nevztahuje záruka), kontaktovala jsem tedy servis, abych zjistila, jaký obnos si mám připravit na výměnu baterie. K mému naprostému zděšení mi odpověděli, že akumulátor vyměnit nelze! *sok*

Je to podle Vás v pořádku? To abych se bála cokoli koupit, nebo vždycky předem zjišťovat, jakou záludnost mi to obchodník prodává :( Opravdu jsem si koupila za 2000 krám, který po pár měsících používání musí každý vyhodit? *plac* Má někdo podobnou zkušenost? Co mi radíte?

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

2x
Na baterii opravdu plati zaruka pouze pul roku. Jedine co vam mohu poradit, pri koupi prehravace se zamerit na moznost vymeny baterie, ale to uz ted vite. R.
moxa*
hodnocení

Chápu co říkáte, ale tohle mi připadá opravdu jako zrůdnost páchaná na zákaznících *bum* Koupil by si někdo tento přehrávač, kdyby o tom věděl? Ne! Takže to zcela záměrně zatajují, aby to prodali a takových pitomců jako jsem já jsou asi zástupy :( V tomto případě to byla baterie, na co všechno se mám příště u všech výrobků ptát? Zase mě oblafnou na něčem, co mě při koupi nenapadlo? :( Řeknu Vám, že mě to nenapadlo hlavně proto, že bych nevěřila, že až takovéto praktiky jsou u nás možné.

sebod*

Moxa. Tak to já bych při nákupu dopadla asi stejně *plac*. Kdepak by mě napadlo, se na něco takového zeptat. A jak píšeš, na něco takového, jako že baterie vydrží 6 měsíců, jsi měla být upozorněna. Nojo, ale pak by sis to nekoupila *zed*. A brát si k nákupu někoho, kdo tomu rozumí? *mala*. To pak ale budeme chodit nakupovat s davem radilů třeba i obyčejnou vařečku, protože na ní bude někde malilinkým písmem napsáno : Nepoužívat v horké tekutině, vyrobeno z instantního dřeva. Rozpustí se!*ee*

p.S.: Z těchto důvodů chodím nakupovat raději do malých obchodů, kde se s prodavečem aspoň trošku znám. Většinou se snaží opravdu poradit, protože o mě, jako o zákazníka stojí *placni*

marenka*

Kde udělali soudruzi z NDR chybu? *hi* Na něco podobného jsem narazila při reklamaci botasek za tisícovku od Alpin Pro. Za půl roku se mi splácla, zdeformovala a prošlápla podrážka. Víte co mi řekli? Že to je vycházková obuv určená pro volný čas a běžné nošení a já jsem je příliš zatěžovala. *bum*

sebod*

Marenko,trvej na reklamaci. Toto Ti řekli v prodejně, nebo výrobce? Jestli v prodejně,tak takhla se běžně prodejna zbavuje nákladů s reklamací, které jdou na její úkor (musí obuv zaslat výrobci-poštovné, potom několikrát volat,zda je oprava hotová-zase náklady). Takže z pohledu obchodníka se ani nedivím, že se snaží zákazníka od reklamace odradit:(. Většina lidí ten boj kvůli pár korunám(!?!?) vzdá. Ale z pohledu zákazníka - zaplatila jsem si, tak chci kvalitní zboží a hotovo.*stop*. Ty jsi dost PUSATÁ :D, tak si tu reklamaci dokážeš vybojovat.*cert*. Pa

moxa*
hodnocení

Díky moc za povzbuzení, přesně jsi pochopila, co mě naštvalo. Instantní vařečka je dokonalý příklad *plac* Asi je tedy určitým řešením najít slušný obchod. :(

doplněno 15.04.10 07:53:

Přesně tak - "kde o mě stojí" - ráda bych viděla, kdo si od této firmy po takové zkušenosti ještě něco koupí (myslím především výrobce toho krámu,ale v Alza mě už nejspíš taky neuvidí) - já tedy ne. Jak se můžou pak uživit, to nevím *nevi*

raadek*
Jeste jste neprohrala. Moc tem pavoukum v utrobach prehravace nerozumi, ale treba se najde nekdo kdo vam poradi prehravac odrovnat. Mozna by stacilo nenapadne vypalit vystupni zesilovac na sluchatka nebo neco podobneho. Tyhle veci se neopravuji, ale vymenuji, takze by vam dali novy prehravac s novou baterkou. Je to sice trochu neeticke, ale jak oni na vas, tak vy na ne. R.
moxa*
hodnocení

No jo, já s tím servisem nespěchala a dalších pár týdnů trvalo, než mi odpověděli, takže jsem záruku už prošvihla. Prostě mě nenapadlo, že je tohle vůbec možné a že mám sebou hodit. :(

papene*

*sok*Jéžiši co to povídáte, já mám taky novou mp3, tak to abych se fofrem*bezim* podívala jakou má baterii.

Moxa děkuji za vaší zkušenost.;)

doplněno 15.04.10 09:03:

Hlavně jak zjistím jaká ta baterie je.

moxa*
hodnocení

Tak aspoň k něčemu to bude :-D Na druhou stranu, pokud zjistíte, že jste taky naletěla, tak už s tím asi nic neuděláme :(

fidonet*

papene Je prdačky jedno jaké je. Zda zelená, malá, kulatá nebo vysokokapacitní. Jde o to zda si ji sama měníte a dobíjíte, nebo je vložena dovnitř a nemáte k ní přístup, třeba jako v mobilu. Pokud se k ní nedostanete, tak máte stejný problém :(

petr123*

Jedno to není, na druhou stranu to ale jako laik stejně nepozná jestli je tam baterka která s trochou štěstí vydrží půl roku nebo jestli i po dvou letech bude bez problémů sloužit.

Navíc baterie je jen část problému pro posouzení životnosti, jde i o to jak se nabíjí a jaký je z ní odběr při používání.

Já si myslim že to kolega řekl dobře. Pokud baterku vyndavá a nabíjí sama tak je to jasné ;)

moxa*
hodnocení

Bohužel, jsem si skoro jistá, že ne :( Takových přístrojů je opravdu poskrovnu.

chlamak*

Presne tak... asi bych to taky takhle vyresil..

moxa*
15.04.10 09:02
hodnocení

Pozdě *nevi*

repak*
hodnocení

0x

Oficiálně aku sice vyměnit nejde, ale třeba máte šikovného kamaráda, který to zvládne.

moxa*
hodnocení

Jo, mít tak každý svého šikovného kamaráda... :( I kdybych ho měla, tak kde sehnat tu jejich pitomou baterii? *nevi* Jiná se tam nejspíš ani tvarově nehodí, ne?

repak*

Šikovný kamarád sežene leccos :) . Nebo vyrobí z toho co je k dispozici. Nebo přizpůsobí přehrávač ...

sebod*

Moxa - nebydlíš na trase Chrudim - Jičín? Mám šikovného (:D) kamaráda. Koukl by na to. *sok**modla*

moxa*
hodnocení

To je tak milé *hi* . Bohužel bydlím daleko od Jičína i Chrudimi :(

fidonet*

Takže kde bydlíš? Ono kupovat cokoli s vestavěnou baterií je mazec, ale ještě větší mazec je, že baterie , správněji akumulátor vypověděl službu tak brzy. Bud´jde o tak velký šmejd, nebo jste nabíjeli špatně. Ale pozdě bycha honit. Ale pozitivní je, že vyměnit lze vše. Myslím, že ani není problém najít tu správnou baterii, nebo alespoń se stejnými/ podobnými rozměry. Tyhle přístrojky na jedno použití se ale vyrábí tak, že jsou nerozebiratelné. Tedy nejdou rozebrat tak, aby se občas něco neulomilo. Pokud vám nevadí ulomený kousek a viditelné lepidlo na přehrávači, tak je to opravdu primitivní výměna. Kdybyste byla z blízka, klidně vám to udělám, nebo to pak lze zaslat poštou. Ale určitě se najde i někdo ve vašem blízkém okolí.

moxa*
hodnocení

Baterie mi vydržela déle než rok, nevím přesně - to o těch šesti měsících mi ale bylo řečeno - že prostě po šesti měsících mám smůlu, životnost baterie je stanovena na půl roku a nazdar, takže já myslím, že je jedno, kdy to přestalo fungovat, ale koupit si na rok dva takovou věcičku za dva tisíce, která nejde v servisu opravit, to bych tedy vědomě neudělala. Zkusím se poptat, jestli by to někdo neopravil :(

doplněno 15.04.10 09:44:

Jinak nevím, jaké máte zkušenosti, ale já se tak zběžně podívala na MP3 přehrávače a zatím jsem nenarazila na žádný, který by měl vyměnitelnou baterii - když nepočítám klasické baterky - ale to už se snad taky nenosí, všechny přehrávače jsou mini... U většiny to ani prodejce na internetu neuvádí (raději). Ale i tak - najít přehrávač, který by mi vyhovoval a měl vyměnitelný aku? *nevi* Já takový ještě neviděla, i když možná existují.

fidonet*

rok je tak běžná životnost baterie. Já myslel, že odešla po 6 měsících. To jakým způsobem to prodávají je velmi sprosté a ubohé. Já se na takové věci informuji, ale většinou takové věci nekupuji, pokud si neumím pomoci. Jsou to lumpové a sází na to, že to zákazníka nenapadne. Opravit to v servisu jde, jen se jim nechce. Já bohužel nemám letovačku na baterie, a taky si to nechávám dělat do RC modelů. Jinak oprava by vás vyšla na cenu baterie cca do 200 kč, pokud se jedná o menší akumulátor. Pokud neseženete někoho kdo vám to neudělá, ozvěte se.

moxa*
hodnocení

OK, děkuji za nabídku. Já jen tedy nechápu, jak se mohou tyto přehrávače pořád prodávat, když jsou všechny na jedno použití? To je opravdu normální si koupit elektroniku za pár tisíc a za rok vyměnit za novou? Kde na to ti teenageři berou? *nevi* Já už si nic takového nekoupím, ostatní ano?

fidonet*

Ano na západě je to normální. Je to tak levné, že se to prostě neřeší. Oni to tam nakoupí za 400 korun a vám prodají za 2000,- Na jedno použití je opravdu VŠE. Televize, kamery, navigace ... Ted´ řeším problém já s navigací. Volal jsme až do Prahy kolik by mě stál Akumulátor( baterie ) V ostravě mi řekli 1800-2000, že ji posílají do Prahy k firmě XX. U té firmy mi řekli, že výměna stojí 1100 korun. Na dotaz zda by mi baterii poslali, mi řekli, že výrobce baterky neprodává, že je to jednorázové zboží. Přičemž se jedná o baterii v ceně cca 200 kč. A tak to tady a všude chodí. Takže si koupím akumulátor tady, za max. 300 korun s kapacitou, která mi vydrží aspoń 10 hodin na tůře, a budu mít navigaci jen lehce poupravenou. Stejně se to řešilo i s bateriemi do kamer. Koupená orginál stála cca 1000 kč. Když jste vnitřek vyměnila sama, vyšlo to na 200 kč :) A věřte že koupíte. Ale zvažujte co koupíte. Věci kde se dají baterie vyměnovat nekupujte se zabudovaným zdrojem. U ostatních si nepomůžete. Navigace, aku šroubováky, některé měřící přístroje, atd atd . . .. .

marenka*

Přesně tak.. a pak se řeší celosvětová otázka, kam s elektroodpadem *bzum*

papene*

A kde se já dozvím, že mám taky šmejd?Poradí někdo, prosím?

it.cz/...

sebod*

Pap, to je přece jasný, jak to poznáš... Až Ti přestane fungovat *haha*:D

papene*

fidonet děkuji*palec*

sebod *fn*

moxa*
hodnocení

Teď jsem se dívala, taky máte zabudovaný akumulátor . Takže nejspíš totéž *nevi*. Ale aspoň za poloviční cenu *mala*.

fidonet*

Šmejd zcela určitě ne. Jen zda měníte baterii, ale to asi ne, vzhledem k typu. Pak budete mít stejný problém. Nabíjejte opravdu až na stavu vybité baterie a nabíjejte až do konce. A doufejte, že až to odejde bude cena stejného, nebo lepšího zase o 50% nižší ...

petr123*

Právě proto se tak hodně prodávají protože je puberťáci brzo ztratí, zničí nebo prostě "potřebují" novější aby byly IN. Takže životnost půl roku většině uživatelů vůbec nevadí.

Příště prostě více studovat co si kupujete, dají se koupit přehrávače které jsou třeba na AAA baterii kde takovéhle problémy vůbec nehrozí.

moxa*
hodnocení

A představte si, že jsem byla tak pitomá a přístroj na AAA odmítla s tím, že nechci spotřebovávat baterie - nebezpečný odpad. Vidím, že chovat se jako s odpuštěním prase je o dost výhodnější :(

rob*

existují i dobíjecí baterie, a ty vydrží delší dobu jak půl roku :)

fidonet*

Všechny dobíjecí baterie / akumulátory vydrží víc jak půl roku, pokud použijete vhodnou nabíječku. Ovšem ne na jedno nabití :))

rob*

třeba je empétrojka v třídě spotřeby AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA+ ;)

fidonet*

za takovou baterii by každy dál velmi rád pár set korun. :)

petr123*
hodnocení

0x

Ano záruka je 2 roky, ale životnost baterie díky "čuňácké" nabíječce může být skutečně jen půl roku. Takže se zárukou máte smůlu, ale můžete zkusit jestli to servis za nějaký rozumný poplatek nevymění. Případně najít nějakého šikovného elektrotechnika pro kterého bude ta výměna hračka a třeba se mu tam povede dát i baterii s větší kapacitou.

Je to prostě problém všech podobných přístrojů které mají baterii napevno, myslím že podobným problémem trpěl i iPhone od Apple.

moxa*
hodnocení

Tak poté, co jsem se ohradila, tak mi napsali ze servisu, že pokud je přístroj v záruce, tak mi ho opraví nebo vymění! To je najednou rychlost, když předtím jim trvalo měsíce než odpověděli *bum* A záruka je mezitím tatam! Že já vůbec něco říkala *zed*

papene*

*hej*Tak to vám blahopřeji.Doufám, že i já až se sním něco poděje budu mít taky trochu štěstíčka.

raadek*
Neboj Papenko. Teac je dobra znacka a li-pol baterka je kvalitni a blbovzdorna. Mela by ti vydrzet minimalne 1000 nabiti a netrpi pametovym efektem. Jenom nema rada hluboke vybiti, takze ji netrap az do konce. R.
fidonet*

u li-pol bych si opravdu nedělal starosti :) Ale 1000 vybití přece vystačí na dva roky a více ...

petr123*

1000 nabití LiPolka bez problémů vydrží při kvalitním přesném nabíjení a rozumném odběru. Jenomže většinou se to nabíjí podstatně více C než kolik podobné akumulátory mají doporučeno a navíc bez pořádného měření. A pak se z teoretických 1000 a více cyklů stane třeba i jen 100.

fidonet*

U LiPolek přesně nevím kolik vydrží, ale u ostatních je to uplně stejné. Na aku je napsáno vydrží 1000 cyklů. Pokud při stém má ještě pulku kapacity tak je to spíše zazrak. A to bohužel platí nejen o šmejdských nabíječkách, ale i u kvalitních. S tím rozdílem, že u kvalitních těch 100 cyklů opravdu dává slíbenou kapacitu a opět se tak i nabije. U šmejdských to funguje tak 30-50x a pak jdou uplně do háje :) O kvalitě akumulátorů to samozřejmě platí taktéž . . . .

moxa*
hodnocení

Souhlasím. Byla tam Li-onka, nabíjela jsem dle návodu a baterie kiksla naráz - nějaký čas jsem ji nepoužila (porod :-D) a pak jsem ji jednou nabila a od té doby vydrží tu hodinu... *bum*

moxa*
hodnocení

No jo, jenže mezitím záruka vypršela, to se právě snažím říct *nevi* Mám smůlu. Vůbec mě nenapadlo, že by mi ji výrobce vyměnil (zároveň servis) - Vás ano? Prostě jsem si myslela, že mi to za peníze opraví.Prostě jakmile mi prodejce řekl, že se na to záruka nevztahuje, tak jsem nějakou záruku úplně přestala brát v potaz. Pak uběhly týdny a žádná odpověď. Nikam jsem nespěchala a napsala znovu.Zase uběhla doba a odpověděli. Mezitím je záruka dávno pryč. A teď se dozvím tohle *plac*

papene*

raadek moc děkuji za povzbudivá slova.*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]