Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borelióza- flek

Od: dana* odpovědí: 9 změna:
Ahoj všem, jdu si také pro radu. Dcera neměla klíště, ale poštípal ji komár. Asi týden poté se objevil flek, který vybledl od středu. Teď je skvrna větší, ale zdá se mi červená celá. Flek se udělal jinde, než byl štípanec. Náš Mudr má dovolenou, tak nevím, zda nejet raději na pohotovost…?
Borelióza- flek
Borelióza- flek #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusenost z lonska, udelal se mi flek na vnitrni strane nohy u ohybu kolena, kliste jsem mela asi tri tydny predtim, ale na lytku. Obvodak na dovolene, ale byl zastup a ten ze prej vyrazka to mazte a ledujte (bylo to v lete asi myslel ze je to ze zapareni).
Druhy den koukam ze z vnejsi strany nohy je flek 5x vetsi :S Jdu za zastupem a ten porad mlel neco o tom ze je to vyrazka a ze test je drahy. Nelehala jsem a test si na nem doslova vynutila.
Kdyz sem po tydnu dosla uz k obvodakovy na vysledky byla to borelioza jak z praku a ja dostala na mesic antibiotika.
Mela sem sto chuti tomu zastupu jit tu "vyrazku" vomlatit vo hlavu :/

hodnocení

0x
Můžete též na infekční do nemocnice, kde udělají testy na boreliózu. Klíšťata patří na infekční oddělení. Při akutním fleku vás určitě vezmou. Jen možná budete déle čekat (bez objednání).
Má váš lékař nějaký zástup? Měl by mít napsáno na dveřích, kdo ho zastupuje v případě akutních potíží.
Taky by to mohla být třeba alergická reakce, což by si na infekčním doresili. Šla bych přímo tam.
doplněno 07.07.20 15:19: Na infekčním testy udělají. Tam to není problém. Mi je dělali 2x, po delší době se zopakují. Dr říkal, že že začátku nemusí z odběru krve nic vyjít.
U praktického lékaře jsem s flekem po klíštěti nebyla. Šla jsem rovnou na infekční. Jestli je to správný postup, nevím. Neodmítli mě. Z klistovky a boreliózy má každý strach.
Flek byl po alergii na kousnutí. Naštěstí jsem nic nechytla.
doplněno 07.07.20 15:37: Proti klíšťové encefalitide se dá naočkovat.
Na boreliózu zatím očkování neexistuje o:(((

liska5
hodnocení

0x

Místo dovolenkáře musí ordinovat jiný. Měl by to mít vyvěšené na dveřích. Přesně tak jsem to zažila před lety. Jedenáctý den se mi takový flek udělal asi 20cm od vpichu / klíštěte/, Můj MUDr byl na dovolené, Zašla jsem náhradnímu vedle a dostala včas antibiotika. Když tam jiný MUDr není, tak na pohotovost.

Testy Vám neudělají, to se ještě v krvi neukáže a je to drahé a když už, tak se dlouho čeká na výsledek.Proto hned dají antibiotikum..

dana*
hodnocení

Díky všem za odpovědi. Právě že Mudr zástup nemá. Na dveřích má pouze do kdy má dovolenou. Raději hned zítra s dcerou skočím na tu pohotovost.

hodnocení

0x
Test na boreliózu si může člověk zaplatit též jako samoplatce. Když se lékaři nechce provést nějaké vyšetření z důvodu vyšších nákladů, vždy je možnost si zaplatit.

dana*
hodnocení

Ahoj, tady zakladatelka diskuze. Jen podávám info, že včera jsem byla s dcerou v nemocnici na dětské ambulanci, přišla se na podívat i doktorka z infekčního. Boreliózu potvrdila. Dcera dostala antibiotika na 14 dní a poté bude odběr krve.
liska5

To je dobře. Doufám, že to zafunguje bez následků, jako tenkrát mně. *slunce*

Právě zvažuji očkování na klíšťovou encefalitidu. Četla jsem, že jsme na 1.miste v Evropě v počtu klíšťovek z důvodu, že je tu nízká proockovanost. Zdravotní pojišťovny na toto přispívají v rámci bonusových programů. Docela dostávám strach, protože jsem z více postižené oblasti.
Přeji dceři brzké uzdravení. Jste hodná, že jste dala vědět.
Ze kterého jste kraje?
dana*
hodnocení

Jsme z ústeckého kraje, okres Děčín

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma borelióza

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]