Dobrý den, chtěl bych se tady poradit. Máme jedno tříleté dítě a v srpnu čekáme druhé dítě. Já pracuji jako zaměstnanec, manželka je na rodičovské dovolené. Pokud by manželka musela před porodem do nemocnice, mám nárok na nějaký paragraf nebo něco? Nevím jestli nebudu muset hlídat první dítě. Pak se chci zeptat, jak se narodí druhé dítě, jak si mohu vyřídit otcovskou dovolenou, která je týden? Děkuji za vysvětlení
Napadla mě ještě tato otázka, když by bylo ošetřované vybíráno na přelomu měsíce, je potřeba donést na konci prvního měsíce zaměstnavateli nějaký další formulář? To samé i u otcovské dovolené? Děkuji
Dobrý den, mám tu ještě otázku, má otec nárok na ošetřovné když žena porodila a je v nemocnici, když první dítě bude chodit normálně do školky? To otec ráno dítě odvede do školky a po práci vyzvedne pokud má pružnou pracovní dobu? Děkuji za vysvětlení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.