Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi kreditní a debetní kartou?

Od: slemi odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
jaký je rozdíl mezi kreditní a debetní kartou? Zvyknul jsem si říkat, že mám kreditní, ale asi nemám. Mám normální kartu k účtu. Jaký je v tom rozdíl?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mazanek
hodnocení

10x

Hlavní rozdíl je ve způsobu čerpání peněz. S debetní kartou platíte pouze vlastními penězi, které máte na svém osobním účtu v bance, kdežto s kreditní kartou disponujete penězi půjčenými bankou až do limitu, který máte sjednán. To znamená, že můžete nakupovat i tehdy, kdy vlastní peníze na účtu nemáte.

Kreditní karta je tedy formou úvěru, který Vám banka poskytuje. Jejím používáním čerpáte půjčku, kterou později bance splácíte. S kreditní kartou můžete platit v obchodech, na internetu a také vybírat peníze z bankomatu.

hodnocení

3x
Debetní nemůže jít do mínusu, musela byste mít kontokorent nebo něco podobného.
Kreditní jde do mínusu.
Někdy bývá rozdíl v zahraničí, že auto v autopujcovne půjčí pouze na kreditní kartu. Možná je více výjimek, o kterých ani nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]