Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o radu,jestli porušuje zaměstnanec zákoník práce a v případě ano,tak který paragraf konkrétně. Jedná se zaměstnance,který pracuje na dohodu jako ostraha objektu a vykonává 4 – 5 dvanáctihodinových směn v kuse,tedy 48 hodin a někdy 60 hodin bez odchodu ze zaměstnání. Vykonává to sice dobrovolně,ale můj dotazje ,jestli porušuje nějaký § v zákoníku práce.
Předem děkuji za informaci a přeji krásný den. Jan V.Dobrý den,
Děkuji všem za snahu pomoci,poradit. Již jsem zjistil,že porušuje § 83 a §90 zákoníku práce. Možná porušuje ještě další § ,ale já chtěl vědět aspoň o těchto. Ještě jednou děkuji a přeji krásný den. Jan V.
PS.- tento konkrétní příběh jsem neuvedl,kdyby nebyl skutečný a existoval ještě dnes 7.7.2020 !
To ovšem přeháníte, jsou to služby kombinované s pohotovostí, nikoliv nepřetržitá služba a už ani to se běžně neslouží.
Lékaři mají na pokoji lůžko a naprosto běžně spí. Ostraha naproti tomu pracuje za 1/4 mzdy a nespí. A to je propastný rozdíl. Za takový víkend má lékař přes 5000 navíc k platu. Ostraha jen to, co má ve smlouvě. A když přijdete na pohotovost, tak je lékař nasraný, že ho budíte ! Reálná zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.