Dobrý den, byla jsem již po několikáté na odběru krve, jenže tentokrát se mi udělalo zle, takže odběr nedokončili, můžou i tak tu krev použít, nebo to tentokrát bylo v podstatě zbytečné?
Ptala jsem se manžela, je dlouholetý dárce, říkal, že v tomto případě se odebraná krev normálně použije, je jí sice méně, ale to nevadí. Zbytečné to určitě nebylo.
To jako dárce? Nebo pro sebe, jako autotransfusi? Nebo to byl odběr na rozbor pro laboratoř? Nevíme, kolik si vzali. Bylo by škoda ji vyhodit. Důležité je totiž, jak zle Vám bylo. Zda jste nevykazovala známky infekce. Já jsem taková, že bych se jich zeptala.
Pokud vím, darovat plazmu je náročnější než darovat krev. Podstatně déle to trvá, je to víc nepříjemné a snáze se udělá špatně. Pokud bylo tazatelce špatně už při darování krve, plazma by pro ni moc vhodná nebyla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.