Tak jsem od své sestry slyšel,že vyjet do Řecka nění tak jednoduché,jak se zdá.Sice je v zelené zóně na cestovním semafóru, ale po příletu na Krétu některé vybrané osoby dle QR kódu museli povinně podstoupit testy na Covid 19,což zřejmě celou cestu nejen zdrží,ale hlavně nečekaně prodraží. Nikdo jim nic dopředu neřekl, takové překvápko. Navíc tam museli být po testu 1 den v karanténě a nemohli se hned koupat v moři.Nyní už mění podmínky další země a nás přeřadili do oranžové zóny, přesto že situace je u nás relativně dobrá. Není v tom náhodou trošku zmatek a nejistota, co kdyby v průběhu zájezdu změnili podmínky semafóru a domů by bylo obtížné se dostat zpět domů? Když jedu autem,tak se semafór rychle změní na křižovatce v jinou barvu a podobné to může být na dovolené v cizině. Co je aktuálně úplně bezproblémové např.Bulharsko? doplněno 04.07.20 11:01: Po projevu našeho ministra zdravotnictví je celková situace lepší než předtím, proto se též už nemusí nosit roušky a vše v běžném režimu již funguje tak jak předtím. Tak nechápu proč to ještě po ukončení doby covidu dále řeší nějakými podmínkami a stresujícím omezení. Dovolená se má užít a ne řešit pořád něco dokola, co člověka psychicky jen ubijí.
Asi se vám to nebude líbit, ale bezproblémové je Česko, já jsem vášnivá cestovatelka, ale letos zahraničí vynechám, situace se může v zahraničí rapidně změnit a nevíte, co vás může potkat, mohou si nečekaně vyžádat test. bude to stát , dost peněz, mohou nastat nečekané objíždky a to je opravdu to nejmenší, co se může stát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.