Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krevní tlak 120/60

Od: mishalga* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co pro mně vyplývá z toho, že mám krevní tlak 120/60? Obecně se říká, že to první v případě normálního tlaku znamená 100+aktuální věk, ale na internetu jsem četla, že odborník tvrdí, že to tak není. Dále vůbec netuším, co znamená to druhé číslo, v mém případě 60? A pokud se v tom někdo vyznáte, tak jestli byste mi prosím napsali, jestli to je nízký, normální, nebo vysoký tlak? Díky předem :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jukni na tohle: ordinace.cz/...

venca*
hodnocení

0x
Zdravím a gratuluji! Naprosto perfektní tlak. Skutečně teorie tlaku 100+ je nesmyslná (pokud by 90 let starý člověk měl 190, tak by se asi 91 let nedožil). Tlak pod 100 by mohl být rizikový, zatímco tlak přes 140/70 je již lehce zvýšený. Po sevření ruky (určitým tlakem, který postupně klesá) se zaškrtí průchod krve, postupem času (jak tlak klesá) se začne napouštět a později normálně fungovat průchod krve - to jsou ty 2 hodnoty tlaku.

mil®
hodnocení

0x

Máš krevní tlak dobrý. 120 je vynikající, 60 je lehce snížený. Měl by být tak kolem 70, ale záleží kdy si ho měříš a jak. Takže žádný strach vše je v pohodě. O tom přičítání věku sem neslyšel a myslím, že to je ptákovina.

Hodně zdraví přeju *srdce*

bberi*
hodnocení

0x
Normální tlak,bud v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma tlak 120/60

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]