Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevěděl by někdo kolik by stál dar od mojí matky matka (moje babička).
Chce mi darovat garáž 300tis. a pole orná půda v hodnotě 1,5 mil.
Možná byt v osobním vlastnictví více jak 10 let hodnota 2,5mil.
Kam se máme obrátit.
A kdyby babička zemřela na koho jde dědictví? Matka je v manželství bez smlouvy. Jde to na oba manžele, ne?
Děkuji za odpověď
nevěděl by někdo kolik by stál dar od mojí matky matka (moje babička).
Chce mi darovat garáž 300tis. a pole orná půda v hodnotě 1,5 mil.
Možná byt v osobním vlastnictví více jak 10 let hodnota 2,5mil.
Kam se máme obrátit.
A kdyby babička zemřela na koho jde dědictví? Matka je v manželství bez smlouvy. Jde to na oba manžele, ne?
Děkuji za odpověď
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
1x
A k tomuto bych si našel právního zástupce který by mi stim vším pomohl
Nebude to zadarmo ale určitě se to vyplatí
pb®
0x
Pokud si darovací smlouvu umíte sepsat a sepíšete sám, v přímé linii babička vnuk se platí pouze za vklad na katastru nemovitostí, to nyní dělá 2tis. Kč za nemovitost, a nějaké fufně (asi 50Kč za podpis) na Czech pointu za ověření podpisů na darovací smlouvu. Dělala jsem smlouvu před asi třemi lety z babičky na vnuka, tenkrát to bylo jen za 1tis. Kč, takže celý převod domu za bratru 20mil. vyšel na 1100Kč.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]