Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovací smlouva, převod nemovitosti atp

Od: jesup* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
nevěděl by někdo kolik by stál dar od mojí matky matka (moje babička).
Chce mi darovat garáž 300tis. a pole orná půda v hodnotě 1,5 mil.
Možná byt v osobním vlastnictví více jak 10 let hodnota 2,5mil.
Kam se máme obrátit.
A kdyby babička zemřela na koho jde dědictví? Matka je v manželství bez smlouvy. Jde to na oba manžele, ne?
Děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Ja bych se snažil aby bylo přepsáno vše ještě za života osoby která mi chce obdarovat předejdeš tím případným problémum az dojde na dědictví
A k tomuto bych si našel právního zástupce který by mi stim vším pomohl
Nebude to zadarmo ale určitě se to vyplatí

Já jsem darovala chatu synovi a nevím kolik platil Ale málo,,U darů v rodině je to výhodnéPakatel

pb®
hodnocení

0x

Pokud si darovací smlouvu umíte sepsat a sepíšete sám, v přímé linii babička vnuk se platí pouze za vklad na katastru nemovitostí, to nyní dělá 2tis. Kč za nemovitost, a nějaké fufně (asi 50Kč za podpis) na Czech pointu za ověření podpisů na darovací smlouvu. Dělala jsem smlouvu před asi třemi lety z babičky na vnuka, tenkrát to bylo jen za 1tis. Kč, takže celý převod domu za bratru 20mil. vyšel na 1100Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]