Mám nejlepší kamarádku. Známe se od mimina. Já mám 2 malé děti, manžela a nežijeme si nijak extra, máme úvěry atd, prostě klasický start života dvou mladých lidí bez úspor. Ona single, bydlí u rodičů, vydělává si sama na sebe. Neustále se do mě naváží, že nemám peníze, proč neřeknu manželovi, ať mi dá peníze, proč si nekoupím nové oblečení, proč tamto a tamto... Když jdeme na drink, napíše mi, ať si vezmu hodně peněz, že budeme hodně pít. Kolikrat mě i pozve, ale já jsem taková, že to vždy oplatím a to k tomu má vždy připomínky a já výčitky, ze utrácím. Když ví, že peníze zrovna nemám, tak říká, ať si řeknu chlapovi, že on je ten, co nás má živit. Neuvědomuje si, že on platí veškeré splátky. Pořád mi říká kolik si vydělává a kolik si toho koupila a kolik má naspořeno. Celkem mě to štve a mrzí. Nemůžu za to jak to teď je, jednou půjdu taky do práce a bude hned líp. Dnes jsem ji napsala, že ví o skutečném životě hovno a už mi nepíše...
Domnívám se, že to není nejlepší kamarádka i přes Váš dlouhý vztah. Žít single a u rodičů je úplně jiné než soužití v rodině z jednoho platu a dětmi. Třeba tak kompenzuje svoje mindráky a vnucuje vlastní názor. Nehleďte na to, raději si svoji úhradu plaťte sama. I když vím, že za cizí se pije a jí líp, ale nemusíte se cítit zavázaná. Pokud máte pěknou rodinku, milujícího partnera a zdravé děti, je to rozhodně víc než nadměrné utrácení na sedánku s kamarádkou. Řeči, aby Vám dal víc peněz manžel, ať si nechá dáma od cesty. Může být závist, že ona nemá to co Vy a proto podrývá. A dělá jí to dobře, když Vás vidí rozpačitou nebo naštvanou.
Nestýkala bych se s ní často, abych nemusela poslouchat ty řeči.
Napsala jste jí to správně.Chytrosti kámoška asi moc nepobralala.Protože normálné inteligentní člověk musí logicky vědět že jinak se finančně táhne rodina na zádech s půjčkou,dětičkama,mateřskou,a jednou výplatou a jinač singl be závazku nacpanej v bytě u rodičů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.