Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlátička na obilí - jak ji prodat?

Od: hrozinka* odpovědí: 7 změna:

Máme doma starou mlátičku na obilí.Dřevěnou-starožitnost.Doma nám vyloženě zavazí,přestavujeme a místa je málo.Inzerujeme na internetu už víc jak rok bez odezvy,co jsem se dívala je tam takových nabídek požehnaně,zřejmě je o tyto věci malý zájem.Má někdo z Vás nějaký typ -jak se jí zbavit-zpeněžit ji,protože jinak dřív či později zkončí v krbu.Díky za typy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Hrozinko, já si myslím, že jsem našla možného zájemce. Je to z těchto stránek: historie-zt.estranky.cz/...

Vítáme Vás na obnovených stránkách historické techniky a chci Vás seznámit s novinkami v naší činnosti. Založili jsme Občanské sdružení Větrný mlýn a do tohoto sdružení jsem převedl veškeré doposud získané exponáty. Od tohoto kroku si slibujeme větší transparentnost naší činnosti a tím snad lepší možnost pro získání finančních prostředků na naši činnost. Název sdružení jsem zvolil podle větrného mlýna, který stával až do 40. let minulého století nad Krčmaní a skončil jako palivové dříví. Nechceme, aby takto skončili i další svědkové naší minulosti. Naše sbírka čítá desítky strojů a nástrojů zemědělské a potravinářské výroby, od jednoduchého nářadí denního života až po složité, unikátně technicky řešené stroje. Jsou svědectvím o chytrosti a řemeslné zručnosti našich předků. Naším cílem je zachránit pokud možno co nejvíce těchto exponátů pro poučení dalším generacím. Nechceme pouze shromažďovat staré věci, ale snažíme se tyto stroje, pokud to jde, co nejlépe a nejvěrněji renovovat. Jelikož jsou často vlivem doby a používání ve velmi špatném stavu, jde o práci náročnou časově i finančně. Veškerou činnost financujeme z vlastních zdrojů a často se nám nedostává prostředků na výkup a záchranu strojů před jejich sešrotováním. Jsme proto vděčni za jakoukoliv pomoc a náš velký dík patří firmám :

AGIP ČR s.r.o., TECHNO, FESTA a JAAL Krčmaň s.r.o.

Největší díl práce na renovaci těchto exponátů odvedl pan Stanislav Novák a Karel Kobliha. Neustále hledáme další exponáty na doplnění sbírek.

Jakékoliv další podrobnější informace o již vlastněných exponátech rádi uvítáme na tel. 724 080 018 nebo na emailové adrese J.Coufal@email.cz nebo v komentářích u jednotlivých fotografií.

hrozinka*
hodnocení

Děkuji Lidko-právě jsem panu Coufalovi zkusila poslat e-mail,tak doufám,že to dopadne.Tyto starožitnosti jsou krásné,ale musí na ně být místo,měly jsme toho víc,dřevěné sudy a nějaké kola,ty si nějaký pán vzal,ale mlátiček je prý všude moc.Vyklízíme doma šopy,přestavujeme,tam je písek a tam cement a tam mlatička co zavazí-chápete.Díky-díky moc.:)

lidka*

Proto jsem hledala jak divá, *klik* protože mi je také líto, když se staré věci vyhazují a je to dědictví po našich předcích. Je jasné, že doma to nebudete skladovat, to by ani nemělo ten správný smysl. Je fajn, když se toho někdo chopí a může ukázat, jak se dříve žilo a pracovalo. Tak snad to výjde. Samozřejmě bude záležet na tom, jestli to není moc daleko, aby se to dalo převézt. Tak ještě dejte vědět, jak to dopadlo. Když by to nevyšlo, tak ještě pohledáme. Hezký večer! *placni*

doplněno 15.04.10 21:30:

Ještě jsem našla:

Krčmaň Kraj: Olomoucký kraj, okres: Olomouc

hrozinka*
hodnocení

Tak Lidko nedopadlo to ,nikdo ji nechce ani zadarmo.Mlatičky jako je ta naše se dávají zadarmo-za odvoz,je jich moc a dotyční je už mají a jsme od nich navíc daleko,takže si pro ni přijet nechtějí.Díky za snahu a pěkný večer-nebo den?

hodnocení

0x

Zkuste nějaký skanzen, nebo muzeum. Třeba Veselý Kopec, nebo na zámku Kačina je muzeum zemědělských strojů. Třeba by Vám za to nic nedali, to nevím, ale je škoda, aby to skončilo jako topivo.

repak*
hodnocení

0x

Spoustu takových strojů mají vPolabském národopisném muzeu v Přerově nad Labem, třeba by vzali další,

hanher*
hodnocení

0x

Opravdu je lepší ho někam- někomu darovat.

Tchýně řešila stejný problém, a tyto stroje jsou neprodejné, ani je jentak nikdo nechce.

A každé lepší muzeum by si pro ni myslím i rádo dojelo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]