Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční směny: čeho se vyvarovat?

Od: svatoslav odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, jak moc škodí 7 nočních směn (byť nenáročných) za měs. na zdraví jedince? Negativa se promítnou až dodatečně? Dnes začínám (věk 52) poprvé nově v režimu denní / noční, čeho se prosím vyvarovat? Kávu ano, ne? od 19 do 07 je dlouhá doba... jak se připravit už doma, spát před/po noční? Co se vám osvědčilo? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Mám dost známých mezi sestřičkami v nemocnicích a žádná, ani ta, která pracuje na směny už čtyřicet let na sobě nepociťuje žádné následky z nočních. Sedm nočních za měsíc je brnkačka, spíš jde o to, že nejste zvyklý, tak se děsíte. Z dob, kdy jsem tak pracovala i já si vzpomínám, že jsem důsledně chodila po noční aspoň na pár hodin spát, na noční jsem nic nejedla, max. nějaký banán nebo jablko. Samozřejmě záleží, co budete mít jako náplň práce, někde sedět celou noc ve vrátnici je opruz, tam to chce aspoň pohodlnou, zdravou židli. Jak radí výše, nebojte se toho, volno před a po noční je příjemný bonus.

hodnocení

3x

dělám něco podobného pokud možno chodím před noční ne lzy vždy, ale po noční chodím vždy i kdyby hromy lítaly znám lidi co po noční nechodí ale je to sebevražda, ještě strava na noční jenom light se snažím ovoce zelenina žáden stejk

hodnocení

3x

Milý Svatoslave,

zde několik nepříliš optimistických prognóz a tipů, co s novou realitou dělat:

respekt.cz/...

matracetropico.cz/...

prosestru.cz/...

podnikavazena.cz/...

Baron ze Štepanic

jenda2*
hodnocení

1x

Jak kdo. Mě pravidelná noční rozhodila napořád biorytmus tak, že v noci nemůžu usnout a přes den bych spal. Už to trvá 15 let a nejde to přehodit na normální režim. Před směnováním žádný problém.

hodnocení

1x

Noční jsem dělala. A nikdy více. Zvykla jsem si na to, že jsem v noci vzhůru a pak i o volnu jsem to měla otočený. Znala jsem kolegyni, který to vůbec nevadilo. Aspoň to říkala. Někdo je dělat vůbec nemá a já mezi ně patřím.

tttom
hodnocení

0x

Po noční jsem se musel vždycky prospat aspon pár hodin . do dvou to vždycky nějak šlo nejhorší byl pro mě čas od 4do 6 ráno. V tu dobu mi bylo občas tak nějak divně. .Hlavně v tu dobu nejez moc těžký jídla jak už tu někdo radil . Na každýho to působí jinak ta noční. Taky bych pak spal a měl zatažený rolety - prostě při tmě (ne za světla).

hodnocení

0x

Dobrý deň.Ja som zo začiatku chodila nočné nonstop od nedeli večera do soboty rána celé mesiace.Na nočné totiž nechcel chodiť nik,takže bolo pár ludí,ktorý chodili dlhodobo a pravidelne.Zo začiatku to bolo super,ale postupne sa to zhoršovalo.Nakoniec som prestala robiť nočné z toho dovodu,že po nejakom čae som po nočnej bola schopná prespať praktický celý deň,od rána až do večera.A keď sa mi podarilo sa donutiť vstať,bola som totálne v prdeli.Tento problém u nás v práci mali aj iný ktorý ťahali len nočné.

svatoslav
hodnocení

TOTO byla hlavní chyba, já mám mít tak 7 nočních (během měsíce, nikdy ne "za sebou") - a i to je moc... Hlavně zdraví, doufám, že už tyto excesy dávno neděláte... raději "podporu"...

Nie,noční už nedelám vůbec.Ze začátku to bola sranda.Nebylo tam žádne vedení,mistri,směnový,Boli sme tam len my operátory vo výrobe,takže udelali sme si normu a pak chodili na kávu,oddychovali,klebetili...Byl tam klid.Nik nás nehlídal a nekontroloval tak,jak tomu bylo na denní směne.To mi bylo málo prěs 20.A to som ešte do práce a z práce chodila s holkami domu pěšky.Hodina rýchle chůze tam a hodina nazad.Teď mi bude 40 a už si tie noční neumím vůbec predstaviť.

Já vám teda nevím.

Dělal sem:

1. Jen ranní,

2. Ranní, odpolední, noční,

3. Kolotoč 2-2-2,

4. Ranní, noční 12-ky,

Teď dělám skoro 7 let jen noční ( 12-ky) cca. 13-15 směn měsíčně.

a jsou to pro mne nejlepší směny, no a nějaké problémy na sobě nepozoruji.*kafe*:-D

Asi jde jen o zvyk.

svatoslav
hodnocení

Jo, jo, ty noční bývají dosti veget, říkali... naprosto neporovnatelné s desítkami "úkonů" na denních...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]