Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Líh na ránu?

Od: helluzz odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer chtěl bych se zeptat zda li mohu použít líh ( používaný na pipik pro mimčo?)
Místo dezinfekce nebo masti na ránu
Šlápl sem v práci na hřebík a do lékárny se dostanu až ráno
Dekuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

lih je nejlepší, jinak jak nebyl doma líh tak dobře posloužil nějaky jiný vysokoprocentní alkohol třeba slivovice nebo calvados min 50 % když to bylo dítě tak do rány když já tak dvojtá desinfekce do rány i do krku od bolesti*smich*

kepler*
hodnocení

3x

Líh se do rány neleje a desinfekční účinky má až od 60%. Ideální by byl zředěný peroxid. Pokud ho v lékárničce doma nemáš, tak bych radši zajel na pohotovost. Předejdeš tak kruté bolesti, jak se to stalo i mně, když jsem předtím šlápl na prkno s vyčnívajícím hřebíkem. Musel jsem odjet v noci na pohotovost. Kromě toho ti asi píchnou i protitetanovku. Radši bych to nepodceňoval.

hodnocení

1x
Nic s tím neskazíš. Jen to bude štípat. Mimochodem, v práci není lékárnička?

helluzz
hodnocení

Bohužel není jinak děkuji

hodnocení

0x

Na oplach ran je Prontosan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]