Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v rámci dědictví jsem zdědil v únoru pozemky, jeden celý a další tři jako 1/8. Někdy na přelomu března, tak mi došel papír z katastru, že je to tedy převedené. Nicméně mi nedošel papír z (Finančního?) úřadu, že bych měl zaplatit daň (myslím tu, co se platí jednou za rok, ne tu z nabytí, tam vím, že se neplatí když se dědí)
Předpokládám, že příští rok mi dojde složenka z uřadu, kterou budu muset zaplatit. Teď mi nic nedošlo, nevím jestli se to platí dopředu nebo zpětně. Takže se chci zeptat, jestli třeba se to nemá nějak zpětně zaplatit po zemřelé osobě. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, FÚ již informaci o změně majitele dostal z KN a nyní očekává, že se k dani z nemovitostí přihlásíte Vy (do konce ledna 2021 podáte přiznání). Daň se platí do konce května a to na probíhající rok (budete platit až v roce 2021 za rok 2021). Případný nedoplatek uhradíte zřejmě zpětně v roce 2021 (FÚ Vám to sdělí na složence pro rok 2021). Zdravím!
Do konce ledna 2021.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.