Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč jsou tento rok moc drahé zájezdy k moři

Od: justina odpovědí: 17 změna:
Díváme se s manželem na ceny zájezdů k moři a zdá se na to poněkud drahé. Minulý rok jsme byli v Turecku a sehnali jsme za 7500Kč.a nyní takové pěkné lasty nikde nemůžeme objevit. Nevíte někdo kvůli čemu je nárůst cen až o 300%? Zdražili hoteliéři?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Řecko, Olympská riviéra, 12 dní s polopenzí, 8990 Kč/os. Je to drahé?

last-minute.zajezdy.cz/...

Na Řecko je to fantastická cena. I když - ten autobus...

hodnocení

6x

No když se Vám zdá zájezd drahý (a dražší než v minulém roce), tak asi někdo zdražit musel. Jestli to byla cestovka, nebo přímo hotel, to můžete zkusit zjistit. Zavolejte si dotaz na cenu přímo do konkrétního hotelu.

No a jinak prostě letos pojedete na Mácháč...

lipanek
hodnocení

5x

Musí dohnat ztrátu, kdy firmy neprosperovaly, byly zavřené, omezený provoz kvůli karanténě.

Tím, že nabízejí nějakou destinaci k dovolenkování, tak na sebe berou i riziko, že se něco může u nich objevit.

Tudíž to mají takhle ošetřeno.

Ví, že bude hlad po dovolených v bezpečných zemích, tudíž cenu nasadí, ví, že prodají. Lidí je, co nutně musí k moři a mají peníze.

Třeba státní správa. Šly jim v době karantény peníze a navíc mají fondy - přidělené peníze /mimo mzdu/ každý rok na kulturu, sport, dovolenou, zdraví a to se musí vyčerpat, přece to nenechají propadnout.

hodnocení

4x

Dražší to je, protože se musela učinit určitá opatření, která něco stojí. :-D

Proč jsou tento rok moc drahé zájezdy k moři

Magdon, svatá pravda...*smich*

hodnocení

2x

Také mě překvapil skokový nárust ceny.

V prosinci 2019 jsme si pořídili dovolenou v Bulharsku, Nesebar, srpen 2020, letecky, 15 dní. Cena pro jednoho byla 15.390 Kč. Nakonec sice nejedeme nikam, ale to je vedlejší.

Spíš mě zaujalo: V polovině června jsem si otevřela nabídku stejné CK. A byl tam! Náš zájezd, stejné místo, stejný hotel, stejná délka, stejné datum odletu i příletu. Všechno, jako přes kopírák. A cena? Zničehonic 21.890 Kč.

Takové navýšení stejného o 6.500 Kč mi připadá víc než nemravné. Ale kdo na to má a ty peníze dá, je to jeho věc. Jaga.

No vidíš, protože nám padla Madeira, tak jsme na přelom srpen / září objednali Primorsko. 15 dní za 15 tisíc. Je to jen snídaně, ale alespoň můžeme chodit na večeře někam po městě.

pet32
hodnocení

1x

Dnes jsem četla, v Turecku účtují vstup do moře 2000 za den. Potřebují dohnat ztrátu, nevím jestli se jim to vyplatí, já bych tam nejela

kare
hodnocení

1x

V první řade zdražují letecké společnosti.

hodnocení

1x
To jste se teprve vzbudila ze zimního spánku nebo nevíte co se děje? :)

hodnocení

0x

Každý se asi bude snažit trhnout, co se dá a dohnat aspoň z části ztráty, nejela bych letos ani náhodou...a když kouknu na ty ceny ... novinky.cz/...

eriks
hodnocení

Pro Vás rozdíl v ceně pár tisíc navíc je v kapse znát to chápu. CK.když vytáhnou navíc z každého něco,tak potom ty peníze-provize můžou přehazovat lopatou a v mrtvé sezóně odpočívat za to v Karibiku a žít královsky. Když bohatý čecháček dává,tak proč to nebrat.Klienti mají v této době přece dost peněz.

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. Patrně se tam někdo domnívá že když měli výpadek příjmů, zahojí se následující dobu na následujících klientech. Nebylo by od věci tyto "mořáky" alespoň letos nechat pořádně vyžhavit ve vlastní šťávě a místo toho se letos podívat třeba jen po výletech a koupalištích u nás. No a až si díky tomu pánové uvědomí že budou muset přijmout ztráty tak jako každý jiný, možná se jim rozsvítí a budou ceny zase přijatelnější. Ovšem tedy Turecko...uuuuuff! Zlaté Česko.

hodnocení

0x

Jsou drahé. Ale hlavně pro ty, kteří si neumí najít jinou možnost, jak se k moři dopravit a kde tam levně bydlet. Pro mě a moji manželku je zájezd až poslední možnost a už hóóóódně dlouho jsme ji nevyužili. Vždy je to o zajištění ubytování a zajištění dopravy (obvykle letecky) za co nejnižší ceny při slušné kvaliě (třeba Ryanair nikdy více!).

Takže stačí nebýt líný a snažit se. U cestovek platíte každé uprdnutí a nedej bože, když to uprdnutí je navíc*smich*

doplněno 02.07.20 23:23:

@arne1: Je mi líto, ale mám zkušenosti opačné. Ale může to být dáno i rozdílem v nárocích.

Ale zase mám ověřeno, že na cenu cestovky s příslušnýma službama se často nedá dostat.

hodnocení

0x
Je to zákon nabídky a poptávky. Nabídka je stále omezená, tak prostě cena jde nahoru. Těch horních deset tisíc si to koupí i za tu cenu. Taky nezapominat, že koruna je slabší zhruba o deset procent a vláda, která by nás proti těmto vlivům ochránila neexistuje. Euro už jsme dávno mohli mít, nebýt těch fanatiků z tehdejších vlád. Cestovky se mnohdy nekonají korektně a s těmi vouchery to pohnojili úplně, tak teď se snaží zahojit jak se dá, i nezákonně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]