Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se zeptat, čím to, že spánek po alkoholu není tak kvalitní, alespoň tedy u mě. Únava v průběhu dne pak přichází o dost dřív. A něco podobného se mi stává i po práci třeba do tří čtyř hodin v noci. I když spím třeba osm hodin, nevzbudím se pak úplně ready a bolívá mě hlava. Neobjevuji Ameriku, jen mě to více zajímá. Díky
Může jen potvrdit.
" Alkohol vede k pozastavení vylučování vasopresinu z mozku.
Vasopresin přitom hraje klíčovou roli v tom, aby ledviny reabsorbovaly tekutiny, které by jinak skončily v močovém měchýři. Snížená hladina vasopresinu tedy vede k častějším návštěvám WC.
Alkohol také narušuje REM stádium spánku, tedy stádium, v němž lidé sní a hlavně si nejvíce odpočinou. Má se za to, že toto stádium je nutné pro dobrou regeneraci. Po přílišném pití má člověk tendenci k tomu upadnout rovnou do hlubokého, bezesného spánku. Sny přicházejí, teprve až když tělo alkohol odbourá. REM fáze tedy u podnapilého člověka přichází později. A protože z REM fáze se lidé snáz budí, stává se, že se člověk, který večer hodně pil, probudí brzy ráno a má pocit nedospalosti."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.