Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přátelé,
dnes jsem nakoupil akcie ČEZu skrze e-brokera od Fio banky, byl vlastně poslední den na obchod s těmito akciemi, abych dostal dividendu v srpnu.
Zajímá mne jen po technické stránce, jak to vlastně funguje, neboť na stránkách ČEZu je psáno, že dividendu mi na základě předložení občanského průkazu vyplatí Česká spořitelna. Já jen moc nechápu, to jako ČS dostane nějaký výpis všech akcionářů a na jejím základě mne na místě vyplatí?
Děkuji za odpověď, Franta
Dobrý den, aktuálně se mi v té sekci "peníze" v sekci "na cestě" odmazala velká část - jde o to, že když já nakupoval akcie, tak se ten obchod rozdělil na 6 částí, každá část měla vlastní částku a koukám, že u jedné části pořád ještě nedošlo k vypořádání. Mám trochu starost, aby to bylo ještě dnes, byť by dle pravidel burzy mělo být.
Mohl bych se ještě prosím zeptat, ohledně toho dopisu, to posílá ČEZ a kdy +-? Přijde mi takové divné, si totiž "bez ničeho" přijít do ČS a chtít vyplatit peníze z dividendy.
Vzhledem k tomu, že od 3.8. což je už příští týden by měla proběhnout výplata divi od ČS, přišel vám už ten dopis? Děkuji.
Dobrý den, děkuji za odpověď. Jen mne teď zaskočila jedna věc v e-brokeru. V sekci "peníze" jsou moje peníze, za které jsem nakoupil dne 1.7.2020 akcie ČEZu vedeny jako "na cestě", řekl bych , že to souvisí s vypořádáním obchodu t+2.
Nicméně, v sekci "portfolio-stav" jsou moje akcie vedeny i jsou blokovány v CDCP. Teď opravdu nevím, zda budu mít nárok na dividendu za rok 2019, protože vlastně k tomu vypořádání obchodu dojde teda až 3.7.2020. Akcie koupeny na BCPP.
Děkuji.
Dobrý den,
mohl bych poprosit o doplňující otázku ohledně dat? Pokud bych chtěl koupit akcie na americkém trhu, musím kvůli tomu mít v ebrokeru aktivovaná data pro USA?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.