Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PNS a jejich podminky

Od: gejza* odpovědí: 6 změna:

Budu otevirat novinový stanek.Byl pro me sok,kdyz jsem v PNS zjistila,jake podminky maji,abych od nich mohla odebirat denni tisk.Za 1.musim byt platcem DPH,za 2.musim zaplatit 20 000Kc jistinu a za 3.musim predlozit dokad o financni bezuhonosti.Kdyz jsem si precetla na foru,jak dal jeste budou vystrkovat drapy,tak si dobre rozmyslim,jestli me ty noviny stoji za to.Take jsem hledala jineho dodavatele,ale maji skutecne monopol,tak si mysli,ze si to muzou dovolit .Uvitam ohlas od kohokoliv.Musime si to nechat libit?Marie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

oslovte vydavatele periodik sama

chlamak*
hodnocení

0x

Co popisujete, chteji jenom zaruku solidniho obchodniho partnera ne? Je na tom neco spatneho?

Co antimonopolni urad? Kontaktovala ste je?

marenka*
hodnocení

0x

Marie, vemte si to z druhé strany.. Do Vašeho stánku zavítá majitel větší firmy, a nabídne Vám spolupráci. Bude si od Vás odebírat denně třeba denní tisk, dejme tomu 20 kusů + 5 druhů časopisů. S tím, že si to vezme na fakturu se splatností 30dní. Vy mu vystavíte fakturku, budete dodávat noviny a časopisy a budete mít radost jak jdou pěkně kšefty. Jenže 30 dní uplyne, podnikatel se vykroutí, že zaplatí, vy budete dodávat, on bude dlužit. Až Vás to přestane bavit, dodávky stopnete a budete se modlit, aby Vám zaplatil. Pokud firma zkrachuje a půjde do konkursu můžete se s penězi rozloučit navždy. Takže já se nedivím ;)

antara
hodnocení

0x

Všechny tři vámi uváděné podmínky jsou naprosto logické. Vy jste v podnikání nová?

milano*
hodnocení

0x

Tohle je to nejmenší,ale to horší vás teprve čeká. Faktury se platí 1x týdně. U společnosti RET platíte i to co neprodáte,oni vám to sice v dalším týdnu odečtou,ale během toho vás zavasypou dalším zbožím,takže opět platíte i to nové. Populární jsou u nich hlavně, dnes už většinou neprodejné DVD. Když se jim zdá,že platíte málo,tak vám šoupnou pár filmů každej den navíc. O ty peníze sice nepřijdete,ale pěkně si je u společnosti RET spoříte. Já prodám týdně zboží zhruba za 3000,ale platím faktury 4000-6000kč. Mám sice peníze ve zboží,ale v neprodejném a nejde s tím nic dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]