Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím podepat snížení platu?

Od: johny09* odpovědí: 7 změna:

Dobry den.Poradte mii prosim ako mam postupovat.Pracujem 6 rokov vo firme na vyrobu s plexisklom ako vyrobny robotnik.Pred 4 rokmi mi sef povedal ,ze budem robit majstra.zvysil mi plat,ale ziadny dodatok k zmluve ze som povyseny do funkcie majstra som nedostal,takze plat mi bol zvyseny vlastne ako vyrobnemu robotnikovi.Teraz tam prisla jedna pani z materskej firme a ona ze si tam da svojho majstra.podotykam,ze ziadne problemy ani nedostatky som v riadeni vyroby nemal.teraz chce mne znizit plat,vraj preto ze budem vykonavat zase vyrobneho robotnika,ktoreho vlastne podla zmluvy robim stale.neviem ci mam to znizenie podpisat.poradte mi prosim.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moxa*
hodnocení

4x

Obávám se, že záleží na tom, jakým způsobem byla sjednána nová - vyšší mzda. Zda jako příloha ke smlouvě či samostatná dohoda. Pak s novou výší platu souhlasit nemusíte, tam je Váš podpis brán jako souhlas.

Pokud ale dostáváte pouze platový výměr, tak Váš podpis je spíše důkazem, že jste výměr četl, ale souhlasit s ním nemusíte, to zaměstnavatel nepotřebuje :(

doplněno 14.04.10 08:02:

poradna.prace.cz/...

johny09*
hodnocení

Vyssia mzda bola zjednana ako dodatok k pracovnej zmluve.takze by to malo byt OK.

lidka*
hodnocení

3x

Jestli jste nepodepsal žádný dodatek ke smlouvě při jmenováním mistrem, tak nepodepisujte ani žádný dodatek nyní. Vlastně se vracíte na původní profesi. Pravděpodobně "mistrování" řešili pouze příplatkem za vedení. A jestli budou na vás naléhat, abyste dodatek podepsal, tak ať vám ukáží podklady, kterými vám plat zvýšili. Doufám, že máte pracovní smlouvu. Tak si ji pořádně prostudujte, ať můžete oponovat, pokud by v dodatku (platovém výměru) se něco oproti pracovní smlouvě měnilo. Ale je fakt, že při dnešní nezaměstnanosti je třeba jednat "diplomaticky". *cteni*

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.Pracovní zařazení je věc jedna a sjednaná mzda věc druhá.Pokud máte dotatek ke smlouvě o výši odměňování nemůže Vás nikdo nutit souhlasit se snížením platu.Nic nepodepisujte.Ikdyž na druhé straně se Vás můžou zbavit trvale jiným způsobem.

johny09*
hodnocení

Dakujem za odpoved.takto nejak som si to predstavoval.ked sa ma budu chciet zbavit natrvalo nech mi to povedia,ja si pracu najdem.som totiz odbornik na pracu s plexisklom,co sa tyka lepenia a ohybania.dokonca aj teraz ked maju noveho majstra,chodia stale za mnou,co a ako .lenze samozrejme im odpoviem:tam je novy majster,tak codte za nim.samozrejme ten nic nevie o plexiskle.

raadek*
Nemam odvahu jako vy, ale urcite vam drzim palce. At vam vase znalosti pekne zaplati. R.
johny09*
14.04.10 08:31
hodnocení

DAKUJEM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]