Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den, rozhoduji se na 3-4 dny někam vyrazit a pobyt uhradit účelně z prostředků FKSP. Celou dobu mě láká Kutná Hora, kde jsem nikdy nebyla. Doporučil by mi ji někdo nebo dal tip na zajímavé místo? Moc děkuji.
Kutná hora stojí za návštěvu. Svatá barbora, stříbrné doly, muzeum těžby stříbra, kostnice (ta ale asi bude zavřená z důvodu rekonstrukce), kašna, morový slup... Ovšem kutnohorské památky se dají prohlédnout za jeden až dva dny, pak se tam asi budete nudit.
Tak zajedou kousek do Čáslavi- obrovský kostel, dobrá hospoda v těch hradbách a nedaleko krásný zámek Žleby. Nebo do Kolína, kde je taky historie, případně ještě dál do Kouřimi- to je historie na druhou /skanzen a úžasný kostel/. Nebo třeba na sever do Poděbrad projít se po lázních. Kolem Kutné Hory je všechno tohle blízko!.. Ještě mne napadly Církvice, nejstarší kostelík. Koukněte do mapy a udělejte si itinerář.
Kutná Hora je krásné starobylé horní město. Líbí se mi tolik, že jsem se tam v chrámu sv. Barbory dokonce i vdávala.
Zajímavá je prohlídka dolů. Jinak bych doporučila přehradu Pařížov, zříceninu hradu Lichnice. V Čáslavi je muzeum starých traktorů, kombajnů a zemědělských strojů. Každý 1. víkend v červnu je vše v provozu, můžete se svést, čím srdce ráčí. Jmenuje se to Pradědeček traktor.
Kdo se zajímá o železnici, kousek od Čáslavi, v Bratčicích je mlýn, kde se narodil ing. Jan Perner. Projektoval dráhu z Prahy do Pardubic a dál na Třebovou. Zahynul tragicky v Chocni. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.