Nejste přihlášen/a.
Ahojky - je tu někdo kdo tomu rozumí, bylo mi to po kátkém telefonátu s insolvenčím správcem navrhnuto ... mam sním sraz a vše mi poví, ale přesto chci být trochu znalá a vedet, dávám si naděje a nechci být zklamaná ... jsem samoživitelka s nízkým platem, bez majetku, s dluhem od jednoho věřitele, po sečtení cca 70 000,- s ultimátem od věřitele, zaplatit do roka, nereálné ... proto uvažuji o bankrotu ... co myslíte? jo a podotýkám, že splácet chci, za chyby se platí a já byla mladá blbá, vyrostla jsem a jsem chytřejší a tak si za to zaplatím ...
Dobrý večer,
jak jistě víte, od 1. ledna 2008 platí nový insolvenční zákon. Umožňuje oddlužení fyzických osob, jejichž dluhy narostly do obřích, nesplatitelných rozměrů. Jsou zde dva principy - buď jednorázově prodají veškerý Váš majetek nebo se jede dle 5-letého splátkového kalendáře a Vám samozřejmě zůstane Váš majetek. Splatit se musí aspoň 30% dluhů. Toto je pouze v kostce, podrobně si o tom přečtěte na googlu, jsou tam kvanta článků na toto téma. Ale váš dluh mi přijde poměrně splatitelný, nejsou to žádné miliony. Pracujte, splácejte. Jak píšete,splácet chcete, jste na poloviční cestě k úspěchu. Osobně bych však princip osobního bankrotu viděla jako poslední možnost, jak vybřednout ze dluhů. Pěkný večer.
mé dluhy rozhodně nejsou splatitelné, je to celkem nějakých 80 tis, a jak jsem psala, jsem samoživitelka s nízkým platem, bez majetku a s ultimátem od veřitele, že zaplatit do roka .. tak by mne zajímalo co je na tom splatitelné - ok moje měsíční příjmy i s alimentama jsou 12 000,- ... takže? )... hlavně si myslím, že bankrot je dobrá cesta ven, budu v klidu splácet určenou částku, budu mít čas a pohoda ... jsem člověk kterému je jedno, zda bude pod dohledem, nebudu si moci vzít už nejspíše nikdy pujčku aj .. možná jsem i ráda, toto zamezí tomu abych se pujčkama nesmyslně zadlužila ... zažila jsem pujčku i leasing, vše jsem v pořádku uhradila a bez problému, tak to bude i s exekucema, jsem si vědoma své chyby a že jsem byla mladá a neznalá mně neomlouvá .. smutné svézt se 6x na černo a pozdeji když jsem sama s prckem, platit 6x 16000,- ... ale mlčím, platím a jsem man poučena :o)) děkuji za odpoved ... ;o)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.