Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký sýr při cukrovce?

Od: mirekv® odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádcové,je někdo kdo mi poradí jaké sýry se můžou konzumovat při cukrovce? Nejlépe někdo kdo již má zkušeností.Dík

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

2x
Vzhledem k tomu, že většina sýrů má sacharidy mezi 0-2g (hermelíny, eidam, parenice, oštěpok, niva, parmazán...) tak skutečně dle chuti. Otázka je, nakolik dodržujte vyvážený jídelníček třeba kvůli potřebě hubnout nebo držet váhu. Problém u sýrů je spíš tuk, než cukr

hodnocení

1x

Cukrovku mám a sýry konzumuji ty, na které mám chuť.

hodnocení

Dik za odpověď:)

Přesně tak, jsem diabetik, ale v sýrech se nemusím omezovat. Mám ráda všechny s výjimkou kozích. Dobré je si vybírat méně tučné, kvůli váze. Právě tady mám rozdělaný balíček sýrových nití - to je dobrota. Jaga.

etana*
hodnocení

0x

V dnešní době se prosazuje diabetická metoda nikoliv omezující ve výběru (až na vysloveně slaďárny), ale v množství a skladbě. Takže sýr jaký chcete, jen množství musíte spočítat podle denního rozpisu. Časem to budete jen tak odhadovat a v pohodě. Já dávám přednost tvrdým tučným sýrům v malém množství, dobře vyzrálým. Tavené moc nejím, ne že bych je neměla ráda, ale člověk je maže na pečivo, což je další zátěž a jsou většinou nacpané i různými emulgátory a barvivy. Doby, kdy diabetikům doktoři cpali jen šunku, rajčata a plátky hnusného netučného eidamu už jsou naštěstí pryč.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]