Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrustek na obliceji

Od: jancaa odpovědí: 9 změna:
Dobrý večer, mám nad rtem vyrustek možná fibrom už několik let, nevíte kolik stojí odstranění a zda musím mít žádanku od obvodního lékaře na kožní?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

1x

Já jsem si to odstranil sám pomocí babské rady, a sice tak, že jsem si ten výrustek přelepil náplastí s vrstvičkou rozdrceného česneku. Stačil i čínský :-D. Trošku to pálilo a po dvou dnech už byly viditelné změny a kůže trochu zčevenala. Proceduru jsem ještě jednou opakoval a pak to šlo lehce sloupnout. Zmizení naprosto beze stopy.

hodnocení

0x
Pokud si to necháte odstranit na chirurgii klasickou metodou (s žádankou od kožního lékaře), tak je to zdarma.
Pozn.: klasickou metodou myslím odstranění skalpelem, zašití a po čase vytažení stehů.
Odstranění laserem se platí, většinou cca. 500,-Kč za každý "pupínek".
Na kožní zkuste předem zavolat, myslím si, že po domluvě ani nebudou doporučení od praktického lékaře potřebovat.
jancaa
hodnocení

Zkusím zavolat chtěla bych laserem si to zaplatím. Na obliceji to chci skrz kosmetického hlediska a za krkem pod vlasy mám taky to zas vadí kadeřníkum občas. Mám je už spousty let, furt stejný nerostou nic.

hodnocení

0x
Na kožní jsem zadanku od praktika nikdy nepotřebovala a na řezání znaminek jsem byla několikrát.
Na odstranění se používá většinou skalpel (zůstává drobná jizvička) anebo laser (nic nezůstane, ale je možnost návratu).
Existují další metody odstranění. Na kožním vám doporučí nejlepší způsob.
V létě se odstraňeni na obličeji nedoporučuje! Sluneni zanechává větší jizvu.
Postup je takový, že se objednáte na kožní , kde znaménko nejdříve vyšetří a navrhnou vhodný postup odstranění a cenu. Samotná operace se nechává nejdříve na podzim, aby se kůže zbytečne neopalovala a jizvička se téměř neviditelne zahojila.
doplněno 29.06.20 20:54: Zdarma by to mělo být pouze, pokud je vyřezání ze zdravotních důvodu.
Z estetických důvodu se platí, ale mám zkušenost, že v nemocnici spíše nauctuji zákrok pojišťovně.
V soukromém zařízení budete pravděpodobně platit.

Víte jistě že je to fibrom?Podle fotky?

Nevím, jaký je to kožní útvar. Nepíšu jaký. Na kožním si to pečlivě vyšetří.

lipanek
hodnocení

0x

Žádanku nepotřebujete.

Stačí požádat na dermatologii o kontrolu, jestli to není zhoubné.

Jestliže máte pocit, že se změnila barva, tvar, výrůstek se zvětšil, tak neváhejte.

VZP proplácí vyšetření dermatoskopem. Na jejich stránkách jsou informace. Dermatoskop mívají i obvodní lékaři.

Na kontrolu znamének chodím každý rok a vždy zdarma v nemocnici.
lipanek

Ano, také jsem toho využila /VFN/, vždycky na jaře jsou na to vyhlášené dny /den melanomu/ a určené nemocnice, či jiné pracoviště. Ale paní/slečna už tyhle vyhlášené dny propásla, také na Václavském náměstí dělali vyšetření ve stanu. Záleží na vyhodnocení, je-li to útvar zdravotně problémový, nebo pouze kosmetický.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]