Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění keře

Od: rolo odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mam dotaz,vítr vyvrátil u souseda velký vzrostlý keř,který spadl na naši zahradu,když jsem mu řekl aby to odstranil,tak se

semnou vůbec nebavil,už je to skoro týden,jak mám postupovat,můžu to odstranit já.

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

@rolo - jak mám postupovat

Postupovala bych dle zákona

NOZ § 1014

(1) Ocitne-li se na pozemku cizí movitá věc, vydá ji vlastník pozemku bez zbytečného odkladu jejímu vlastníku, popřípadě tomu, kdo ji měl u sebe; jinak mu umožní vstoupit na svůj pozemek a věc si vyhledat a odnést. Stejně tak může vlastník stíhat na cizím pozemku chované zvíře nebo roj včel; vletí-li však roj včel do cizího obsazeného úlu, nabývá vlastník úlu vlastnické právo k roji, aniž je povinen k náhradě.

tedy vrátila keř zpět na jeho pozemek -.a kdyby se soused "cukal", asi by se nějaká ta škoda našla *smich*

(2) Způsobí-li věc, zvíře, roj včel nebo výkon práva podle odstavce 1 na pozemku škodu, má vlastník pozemku právo na její náhradu.

liska5
hodnocení

1x

Nafoťte to z více stran a pak mu to odtáhněte na pozemek. Nejlépe za přítomnosti více svědků.

72mona
hodnocení

0x

Jestli máte ruce v pořádku, vraťte mu ho na jeho pozemek. Já bych si týden na zahradě cizí věc nenechala. M.

lipanek
hodnocení

0x

Protože jsem slabá žena, tak bych požádala ústně, aby si to odklidil. Potom písemně. Nakonec veřejně v našem plátku. Snad by to pomohlo.

hodnocení

0x

S magory sousedy máme zkušenosti. Keř bych odstranila, poplakala bych si, vedle jakých hovad / omlouvám se všem zvířatům/, to bydlíme a šla bych od toho - vlastní zkušenost.

priklad1*
hodnocení

0x

Jakej problém. Větve přesahující nad váš pozemek máte právo ořezat. Pilku a hurá na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]