Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání osvč

Od: beitar odpovědí: 7 změna:

Zdravím

Rád bych se zeptal,jak je to s letos s podáním daňového přiznání?

Založil jsem si živnost v prosinci 2019,první fakturace proběhla v lednu 2020...budu muset kvůli tomu prosinci letos dělat d.přiznání?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Ja bych pro jistotu podala nulove danove priznani. Brani vam v tom neco?

beitar
hodnocení

nejspíš by to tak mělo být správně.děkuji za radu

etana*
hodnocení

2x

Ty rady nechápu. Nic podávat nemusíte a nikam psát nemusíte. Když vás berňák vyzve, jen mu odpovíte, že příjmy i výdaje byly nula, neb jste začal živnost provozovat až v dalším roce. Das ist alles. Já tedy postupuji vůři úřadům velmi asertivně a vycházím s nimi dobře, ale takhle se jim vnucovat, to tedy ani omylem.

xlr
hodnocení

1x

Pokud vím, tak i kdyby jste živnost oznámil 31. prosince, tak by jste měl přiznání podat. Také v tomto případě myslím stačí i jen čestné prohlášení, že jste nepřijal žádný příjem. Osobně bych podal klasické přiznání a všude vyplnil nuly – otázka max. 5 minut. I kdyby to nebylo nutné, tak tím určitě nic nezkazíte a je to lepší, než aby jste měl potom nějaké probémy, že jste jej nepodal...

joudic*
hodnocení

0x
staci prece zavolat na financak

donpapa
hodnocení

0x

Když jste fakturoval v roce 2020, tak byste měl za tento rok přiznání podat.

donpapa

Omlouvám se, uvažoval jsem o roku 2020. Za rok 2019 pro jistotu podejte přiznání s nulami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]