Nejste přihlášen/a.
DObrý den, chtěla bych se zeptat jeslti je nějaký problém v tom, když jsem si omylem zaměnila antikoncepční pilulky tak, že jsem si v pátek vzala sobotní piluly a v sobotu jsem si vzala páteční ... Děkuji
Velmi pravděpodobně žádný. Tedy určitě žádný, pokud bereš pilulky, které se jedí 21 dní a pak máš v době menstruace pilulky na 7 dní vysazeny. Takže pokud baštíš tyhle, jsi v pohodě.
Jediná vyjímka mě napadá v tomto případě: Jsou i takové pilulky, které se berou celý cyklus (28 dni), kdy se na konci platíčka bere sedm pilulek placeba (bývají barevně odlišné). Jak jsem již napsala, jedná se o placebo - pokud bys tedy zaměnila jednu z pilulek s placebem za jednu normální, mohl by to být problém. I pokud ale bereš antikoncepci, kde máš i placebo pilulky, a prohodila jsi dvě stejné (tedy placebo za placebo, nebo normální za normální), o nic nejde.
doplněno 01.12.12 21:49: Jasný, tak tam jich máš všech 21 stejných (Kdybys měla pochybnosti, logicky nad tím zauvažuj - nemohou být jiné, protože můžeš začít kdekoli, např. pokud začínáš v úterý, je jen na tobě, které úterý na platíčku začneš...)
Taktojo: Nastudujte si něco o menstruačním cyklu ženy, nebo nikdy na žádnou ani nešáhněte, protože je to krajně nezodpovědné. Trvá přibližně 28 dní (na antikoncepci přesně), prášky se samozřejmě berou 21 dní v kuse a v následujících sedmi se vysadí a nastává pauza, během níž ochází ke krvácení. Každý rozumný člověk starší 14ti let by měl vědět, v jakém z období má žena plodné dny a každý, kdo chce mít sex by měl vědět, jak funguje běžná antikoncepce, což jsou u nás především právě mužské kondomy a HA.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.