Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyprchala láska

Od: andyver odpovědí: 8 změna:
Ahoj,ráda bych se sverila se svym problémem a poprosila o radu,o pomoc.
Mam pritele trošičku přes rok,seznámili jsme se na přijímacích zkouskach na VS. Bylo to spise takové přátelské seznameni,nez laska na první pohled. Vymenili jsme si kontakty,abychom si sdělili dojmy,napsali si vysledky prijimacek a tak nejak se vice poznali coby budouci spolužáci(nenastoupili jsme na tuto VS,ale to se teto otázky netyka). Ja byla tehdy asi rok bez pritele,šťastná a spokojena,a zajem o vztah sem neměla. On to asi videl jinak a z postupného psani bylo první rande(ja to opravdu brala jako přátelství,jeho jako dobrého kamaráda se společnými zajmy,davala sem mu to najevo). Postupně to ale nejak vyvrcholilo ve vztah a ja byla vážně spokojena,protoze sem mela partaka do života,skvěle vychovaneho mladého muže. Krásné to bylo asi dva mesice,ale potom kdyz uz začalo seznamování rodin a takové ty první výměny názorů jsem si řekla co to delam a ze ja přeci nechtěla vztah. Porad to ale bylo všechno fajn a ja si rikala ze bych byla blbá kdybych se na tak fajn kluka vykašlala. Jenomže nyni kdy jsme spolu rok to opravdu začíná byt zřejmé ze neni všechno růžové. Tak nejak přestávám být zamilovaná...on mě obletuje jako motýl...je to vážně super kluk..Jenomže ja to prostě nedokážu. Vytratila se sexuální přitažlivost,absolutně me fyzicky nelaka,a přitom cvici,maka na sobe..ale mam prostě takovy pocit,ze jsem to tehdy nemela dovolit. Nemela sem mu podlehnout,nemela sem chodit na rande,nemela sem u nej poprvé spat...mam ho moc rada a nechci o nej prijit ale zároveň nedokážu byt zamilovaná a šťastná. Jsme spolu jenom rok...nedokážu si představit jak by to vypadalo po deseti letech...zaroven ale vim,ze takoveho kluka jako je on uz nenajdu,byl vychovan královnou. Je opravdu neskutečné jak zastane kazdou práci a stará se...je to muž do života,pro rodinu,verny a starostlivy.. ale ja mam pocit ze neni pro me. Chtela bych vratit tu vasen a sexuální touhu,tu zamilovanost ale nejak mi to nejde. Prosím poradte co mam delat,jestli se přes to přenést,jestli se rozejit,zdali je tohle normální...děkuju

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Počáteční zamilovanost časem vyprchá z každého vztahu. Ale pokud necítíte sexuální touhu a nejste ve vztahu spokojená, promluvte si s ním o tom. Bude férovější se rozejít, než udržovat vztah jen proto, abyste nebyla sama. Asi nejste na vážný vztah ještě připravená, nechcete se vázat. Nemá smysl se nutit do něčeho co ve skutečnosti nechcete. On si zaslouží, aby ho některá žena uměla ocenit se vším všudy a udělala ho šťastným. Pro Vás je to jen kamarád, s kterým je Vám dobře.

andyver
hodnocení

Take mi přijde ze nejsem připravena. Mam prostě pocit ze je mi lépe samotné ale to přece neni možné,to musí byt nejaka porucha...hrozně si preju aby byl šťastný a opravdu si to zaslouzi,ale kdyt on je tak zamilovaný...

liska5
hodnocení

2x

A kdyby to vycítil, že byste byla raději sama, sbalil se a odešel středem, tak po čase Vám bude chybět... Láska je touha, Vy nemáte po čem toužit, nic není vzdálené, nic Vám neuniká, máte v něm jistotu a ta lásku "zabíjí".

Občas jsem slyšela, jak některá z žen v mém okolí vzpomínala: Jó Jarda, to byl chlap. Ten byl pozornej, pracant a moc hodnej kluk to byl, jenže já ho tenkrát odmítla a už se to nedá vzít zpátky. Byla jsem blbá. Já chtěla velkou lásku - a mám ho- celej den na gauči, nic nedokončí, uhlí neobjednal, tuhle zapomněl i na moje narozeniny...

hodnocení

1x

Píšeš:"Vyprchala láska". Tím je to jasné. Lásku si nejde přičarovat, vynutit nebo vyprosit. Buď je nebo není. A vztah bez lásky? Pro mě nepřijatelné.

*srdce*

hodnocení

0x
Pokud si s ním neštastná najdi si jinýho
andyver
hodnocení

Strašně tezce se me pocity popisuji. My si tolik rozumíme...mame společné zajmy,názory...v tomto hraje roli sexuální stránka,ze ho proste v tomto smeru beru jako kamaráda nez přítele. Je to vážně tezke to popsat...vim,ze z této odpovedi si budete ťukat na čelo

rovano*
hodnocení

0x

Jsi normální. Nikdo, jen vy dva nejlépe víte, jak to máte. A ty jsi si už odpověděla sama.

Ale co takhle si promluvit? Třeba by stačilo trošku změnit jeho přístup a zlepšilo by se to?

hodnocení

0x

Takové věci si člověk musí vyřešit sám podle toho, jak to sám cítí, s tímhle těžko může radit někdo jiný, kdo to bere podle sebe.

Já zažil obě situace. Byl jsem zamilovaný do dvou vážných známostí, které ale byly nestálé a promiskuitní. Na jedné straně tam sice byla jiskra, na druhé tam nebyly žádné jistoty a nebyla otázka, jestli se s někým spustí, ale kdy.

Do té další jsem zamilovaný nebyl, ale měl jsem ji hrozně rád. Byla sympatická (to je základ), vtipná, hrozně moc inteligentní, tolerantní atd., takže i když jsem do ní nebyl zamilovaný jako do těch předchozích, byla jedna ze dvou žen, se kterými jsem si dokázal představit mít dítě a už s ní zůstat.

Ale jak píšu, je to individuální a ostatní ty vztahy "z rozumu" prostě nedávají a potřebují tam tu pověstnou jiskru. A prostě jim nestačí, že se ten partner k nim chová hezky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]