Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
zítra mám závěrečnou zkoušku na skupinu C a na B až ve čtvrtek.
Mám to od školy zdarma a ty termíny jsou teď takové naprd. Vše se dohání do prázdnin kdy naše autoškola nefunguje.
Proto to mám takto netradičně že dělám jako první céčko.
Kdybych to neudělal teď tak můžu znovu až v září nebo s jedním instruktorem co sem tam jezdit bude i v létě ale to jistý není. Proto to chci udělat napoprvé.
Béčka se nebojím vůbec, u toho céčka to bude náročnější. Ostré zatáčky a úzké cesty ve městě se občas bez toho lehkého brnknutí o obrubník neobešly ale při posledních dvou jízdách jsem to už zvládal.
Jak vypadali vaše zkoušky? Dali jste to napoprvé?
Ne, dělal jsem závěrečky v době, kdy byla silnice čerstvě pocukrována sněhem (do 1cm). V jedné situaci mi koplo ABS. Jeho slova byla, že se mu to nezdálo bezpečné a že si to raději zopakuji. Pravda byla ta, že jsem vždy jezdil vpohodě, ale k vůli práci jsem nechodil tak často na teorie, byť jsem zkoušky dal napoprvé (teorii). Prostě dnes jde o prachy a ještě mi nutili kondiční jízdy. To, že jsem s přívěsem všude zaparkoval nehrálo roli. Ani to, že jsem se nedotkl žádného obrubníku.
Céčko nemám ,mám jen Béčko.Dělala jsem zkoušky ve Škodě Favorit a bude tomu letos koncem listopadu 28 let..Za mnou seděl komisař a ještě jedna adeptka na řidičák ,vedle mne instruktorka.Naštěstí jsem dostala auto ,které bylo z celého vozového parku autoškoly asi v nejlepší kondici a všichni kdo s ním jezdili byli rád.V jednom autě totiž špatně držela sedačka řidiče a při jízdě do kopce někdy ujížděla dozadu.Měla jsem šílené bobky.A kupodivu jsem to zládla celkem dobře.Jízdy v pohodě a testy skoro za plný počet bodů.Vím ,že je céčko těžší ,ale když to dají i některé holky ,tak vy také .Budu Vám držet pěsti.
Pokud vím, tak komisař nesedí za řidičem, ale za spolujezdcem řidiče to znamená křížem od řidiče aby viděl na řidičovy pedály kdyby seděl za řidičem tak by nic neviděl.
Aspoň to bylo tak když jsem dělal zkoušky já v škodě 105. A za řidičem seděl druhý žák.
A doufám, že to nyní není jinak.
Hmm-byť jsem jezdil od PV3S přes T-148,813 a 815 + OT-62 ( s tím jsem dokonce 2x "spadl" z podvalu-neseřízené KSÚ) a MT-55 bez ŘP a když jsem posléze dělal jen B tak to bylo takto-žák vedle komisař vzadu (taky ještě Fáčko) instruktor a další dva žáci.všichni jsem měli jízdy v předtermímu stejně jako testy s předchozím kurzem.
No,já dělal závěrečné 5x (M,A,C,E,D) a vždy na poprvé.ALE to bylo ještě za soudruhů-nebyl takový provoz,učitelé a komisaři měli čistý měsíční plat takže se s vámi nechtěli víckrát otravovat.V dnešní době komisaři dělají "na sebe" a budou rádi když jim zaplatíte 2x-za sebemenší chybu vás nechají opakovat
Dělala jsem jen skupinu B, v květnu 1973. Jezdili jsme tehdy nejmodernějším českým autem na našich silnicích - Škodou 100. Dnes by se tomu lidé smáli. Myslím si, že tehdy ještě ani nebyly pásy na připoutání se. Nebo že bych zapomněla?
Udělala jsem napoprvé, testy i jízdy. Měla jsem totiž obrovskou motivaci. Studovala jsem ještě, autoškola stála 900 Kč. A slíbili nám, že kdo to udělá hned napoprvé, 50% nám bude vráceno. Pro študáka to byla tehdy hromada peněz. Tak jsme se všichni snažili.
A nelhali. Těch 450 Kč mi následně opravdu vrátili. Jaga.
A jinak v roce 75 jsem dělal A-čko a automaticky jsem dostal AM i když jsem na něm nikdy neseděl.
V té době podskupiny nebyly jako jsou nyní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.