Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje přítelkyně trpí mysofobii a bohužel občas, když se "infikuje " bakteriemi má záchvat paniky. Rad bych ji vždycky pomohl a snazim se ji to racionálně vymluvit, ale moc mi to nejde. Často jde o přenos bakterii z věcí které měla v praci na věci u nás doma. Například pokud slapne v ponozkach z prace na podlahu, musí se vytřít, utrit kliky od dveří, baterie u umyvadla apod. Rad bych ji nejsk oponoval, ze se nemá čeho bat, ze ji to neublizi a ze některé tyto věci jsiu už příliš. Můžete mi racionálně zdůvodnit, proč by se člověk neměl těchto věci bat, dekuji
Dekuji, přesně v takové komentáře jsem doufal. Zkusím si o tom něco načíst na internetu. O te mikrobiologii
Povídání o tom, jak jsou všude bakterie, i když dobré, nepovažuji za vhodné. Přítelkyni můžete uškodit a její psychický stav se může ještě více zhoršit, že pak ani nevyleze z dezinfikovaného bytu, protože všude jinde jsou přece bakterie a viry. Nezáleží na tom, jestli dobré nebo špatné mikroby. Psychická porucha se neřídí rozumem. Raději byste měl přítelkyni domluvit sezení u psychologa - třeba soukromého. Je to docela drahá záležitost. Koupit ji jednu návštěvu jako dárek. Psychologa se bát nemusíte, nepíše léky, jen si povídá. Léky píše až psychiatr.
Určitě souhlasím s tím, ze toto tema je na pováženou. Na druhou stranu přítelkyně si uvědomuje ze bakterie jsou všude a ze se tomu nedá zabránit. Ona rozlišuje totiž "špatné a mene špatné" bakterie. Avšak prave ty z prace jsou ty hodně špatne a ma s nimi problem. Slo mi spis o to, ji nějak uklidnit v tom směru, ze je velmi nepravděpodobné, přenos bakterii z x věcí až na ní. Špatne se tato myšlenka popisuje, proto je vhodnější příkladu nedávné doby: Nedávno jsme byli společně na brigádě (jsme ještě studenti), přítelkyně se dotkla něčeho "nevhodného" tskze se ji udělalo špatne, ja ji šel utěšit a omylem jsem se dotkl "infolovsmrho mista" na ni. Po praci jsme si sundali rousky a jako dal do svého auta do přihrádky. Asi po tydnu jsem do te prihradky dal svoji čepici a dnes jsem si ji vzal ns hlavu a přítelkyně měla panický záchvat z toho, ze jsem se "infikoval" v prsci když jsem dějí dotkl, potm jsem si pry sáhl na obličej, takže jsem infikovsl i rousku a tou potom prihradku v aute a následně o několik dni později i míjí čepici a sebe. Přeci není možné aby se bakterie v prihradce drželi tak dlouho, i kdyby tam nejske náhodou byly, což je podle mě mala sance. Natož kdyby se pak dostaly na čepici a z ni na mě. Chtěl bych ji toto a podobne situace vysvětlit a logicky rozmluvit, ze to možné není. Již se mi to v minulosti hodnekrat podařilo, chtěl bych být v tom lepší. Určitě až se bude přítelkyně cítit na návštěvu psychologa, vyhledání nejskeho vhodného. Finance nebudou problem, vse má svoje priority a kort duševní zdrsvi a pohoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.