Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta po 9 měsících

Od: gregor* odpovědí: 9 změna:

Obvykle mi pokuta přijde cca za 14 dní, když mě někde naměří nebo tak něco. Teď mi přišla pokuta za nezaplacené parkování z 15.10.2019. Není na to nějaká lhůta? To mi takto za chvíli může přijít něco co jsem ,, provedl" před 5 lety.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli jsem dobře hledal, promlčecí lhůta je v tomto případě rok, takže se do ní ještě vešli. Tudíž to zřejmě budete muset zaplatit. epravo.cz/...

gregor*
hodnocení

pokuta
hodnocení

3x
Neplette do toho 5 let. Na zahajeni rizeni maji rok, potom se lhuta prodluzuje o dalsi rok na projednani. Pokud do roka nezahaji rizeni,tak je prestupek promlcen.

jurajjuraj*
hodnocení

3x

promlceni je rok, takze to stihli

hodnocení

0x

z 15.10.2019 není 5 let.

Není to promlčené.

Takže člověk si musí pamatovat co dělal a kde byl před třeni respektive před 5 léty.

To já znám lidi, kteří si nepamatují co bylo před hodinou natož včera.

To kdybych já nevyřídil práci v termínu a v nejhorším případě to musím udělal do měsíce.

Jim napřed na to nestačil rok a potom i dva roky - takže potřebují tři respektive 5 let?

Slavo, oni Vám to připomenou, ale proč jsem taháte pět let, když to tak není? Ale klidně můžete napsat, že i 10 let si to nepamatuji.

Ale určitě si pamatujete 8roků a tři měsíce, že jako provozovatel zodpovídáte za to, že s vozidlem nebude páchán přestupek.

Hezký víkend

Milane těch 5 let jsem vzal z odkazu který sem vložil quetos

Poslední věta zní:

Nově tak promlčecí doba u přestupků může činit tři, resp. až pět let.

Slavo,

Ale to si musíte přečíst celý článek, nikoliv jen jednu větu a pak jí překroutit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]