Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny v obchodech na halíře

Od: vsiml odpovědí: 20 změna:
Vsiml jsem si vcera ze v hodne obchodech jsou ceny ted divne psane.
Namisto treba 6,90 nebo 29,90 jsou ceny 5,95 nebo 29,29
Nevite proc?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Sice nemáme kovové halire, ale stejně platíme plastovými penězi. A kartou bez problémů zaplatím libovolnou castku

Co jsou plastové peníze, já znám papírové a kovové.

Platební karty jsou z plastu.

hodnocení

5x
Kdepak, je to úmysl. V Kauflandu konkrétně tento týden. Prostě marketinkový tah a klam. Cena 5.55 vypadá mnohem lépe než 5.90 a obchodník tolik netratí. Znám spoustu lidí, co kupují něco za dvacku a přitom je cena 29,90.

hodnocení

4x

Desetníky ani dvacetníky už nemáme léta, pěti haléře ještě déle... v čem je problém? Nemáme halíře a ceny v nich jsou, tak se posunuly ještě na setiny... stejně se to na kase zaokrouhlí a zřejmě si myslí, že tak vypadí lépe - lákavěji. V obou dvou případech je to levnější, to je dobrý, ne? :-D

hodnocení

4x

Haléřové mince sice už pár let nemáme, ale haléře stále platí. Některé firmy je za své služby běžně fakturují (STAVMAT - 206,78 Kč, KONE - 4817,89 Kč, UPC - 634,98 Kč...). Není to nic zas až tak mimořádného.

hodnocení

3x

Ano, je to tento týden v Kauflandu. Je to za účelem reklamy. Na první stránce je velký nápis Bláznivé ceny a pak nabízeno zboží třeba za 33,33 Kč, 22,22 Kč, 8.88 Kč 66,66 Kč apod. Myslí si, že tak přitáhnou víc zákazníků.

Když jogurt, který se dá koupit v akci za 8,90 najednou stojí 8,88 Kč, tak to nekupte! To je láce. A tak je to u všeho. Nakonec, když se Vám nákup sečte, zjistíte, že jste ušetřil asi 5,30 Kč. :-D Jaga.

Kdo máte doma leták pro toto období - strašně se mi hnusí na titulní straně fotka pejska s lidskou hubou. Oni už nevědí, jak všechno co nejvíc zohavit. Jaga.

Ve spojení s Kauflandem přímo nesnáším slovo POUZE.

Sada tří plastových krabiček s víčky - pouze 119,90. Hliníkový pekáč s poklicí - pouze 399,90. Terč, luk a 3 šípy - pouze 699,90.

Vztekle si říkám, že existuje jistě dost lidí, pro které je to "POUZE" dost peněz. Kdo do letáku toto pitomé slovo vkládá, zřejmě neví, jak lidé žijí.

sebod*

Jago, máš tam chybu. Neušetříš 5,30 Kč, ale 5.34 !

lee*
hodnocení

1x
Krom nějaké obchodní politiky to může být třeba také chybným nastavením systému, kdy může být zadáno u některých položek, skupin zboží nebo u všeho chybné zaokrouhlování cen. Sleva se zadá v % a systém zaokrouhlí dle nastavení na pro nás nelogickou cenu. My jsme to třeba měli i tím, že jsme byli v příhraničí orientovaní na zahraničního zákazníka, tedy veškerý ceník byl stavěn v € a protože pobočka měla daný kurz, tak se pak stávalo, že v Kč z toho lezly paskvily. 23,87kč atp. Udělat s tím nic nešlo, úpravou korunové ceny bychom zase nedodrželi kurz. Nicméně o nic přece nejde, kasa sečte i částky 23,46 + 85,48 + 31,14 a zaokrouhlí jen ten výsledek, ne každou částku zvlášť

Sprosté a protizákonné by právě bylo nedodržovat přesné ceny. Když bude kilo cukru stát 9.95, tak 100 kg cukru musí stát 995 Kč a ne 1000 Kč.

vilik*
hodnocení

1x
Mě se toto stává především u zboží, kde je uvedena cena bez daně a daň je uvedena zvlášť.
To pak stojí zboží třeba 12 korun a 2,52 je daň 21 %.
Zaokrouhlení na 14,50, nebo také při 100 kusech na 1452,00, je provedeno na konci v rekapitulaci součtu.

hodnocení

0x

Jsme průkopníci virtuální měny.

hodnocení

0x

Tohle zavedl kdysi Baťa a dodnes se to využívá. Já jim na to neskočím, ale asi to na dost lidí nějakým způsobem platí. Když je to 49.90Kč tak vidí to číslo 40 a už nevnímají, že je tam vlastně o desetikorunu víc a mají pocit, že to kupují za 40 korun, nebo co. Ale to už je na každém člověku. S tím nikdo nic neudělá a jak je vidět, tak to funguje, protože to dělají pořád. Já jim na špek neskočím a ostatní lidi nemohu ovlivnit, tak ať si dělají co chtějí. to máte tp samé, jako když v reklamách vykřikují, že je nějaká věc jenom za 3 tisíce nebo že kilo rajčat je jenom za 65 korun a tak dál...

hodnocení

0x

A ještě jsem na něco zapomněla. Vy zde uvádíte třeba cena 29.29 a tak dál a ptáte se proč. Tak je to ze stejného důvodu. 29.29, vypadá jinak, než 29.30 Schválně se na ta dvě čísla podívejte a uvidíte, že se Vám bude zdát levnější to 29.29, než to 29.30. Je to psychologický tah na oční vjem jedince. Nebojte se, oni to mají sakra vymakané a vědí jak útočit na zákazníka, který jim to spolkne. Na tohle jsou přímo zaměstnáváni odborníci, kteří se lidskou nákupní psychikou zabývají. Tak jestli Vám mohu poradit, tak jim nesedejte na lep. Bohužel je daleko víc těch, co se na vějičku chytnou...

hm*

Pro mě je 49,90 prostě čistá 50. Problém nevidím v čísle 49,90, ale vadí mi, když jsou koruny napsané normálně a 90 haléřů menším písmem, který už bez brejlí nevidím. Za to by ČOI měla rozdávat pokuty, cena by měla být psaná stejnou velikostí celá.

Jinak na mě možná spíš funguje třeba 41, to je "vlastně skoro jen 40". Navíc 46,90 může být víc, než 47,00, protože 4...a pak nějaká 9... je prostě 50, zatímco 47,00 je jen "skoro 50".

bulik*
hodnocení

0x

Bacha na rohlíky za 1,50Kč ! Za takové tři Vám naúčtují 5,00Kč(zaokrouhlují nahoru) a za čtyři 6,00Kč, čili ten čtvrtý je pouze za korunu ! No nekup to a nevyhazuj padoš ! Nebo když koupíte Kaiserku za 3,90, zaplatíte 4,00Kč, ale když přikoupíte rohlík za 1,50Kč, tak vám vyjde součet 5,40Kč a to zaokrouhlí obchod poze na 5,00Kč ! Tak se naučte s nima vydrbávat !

hm*

Jak s nimi chceš vydrbávat, když ten rohlík je nejspíš stojí necelou korunu? Když ho přidáš, abys ho měl za korunu, nevydělají na něm třeba 60 haléřů, ale jen 10. Ale taky dobrý. Jen víc takových vydrbávačů. :)

pp
Nezapomínat na účetnictví! Vždy myslete na to, že halíře dělají talíře, zaokrouhlené zisky zvlášť ve všech velkých provozech *poctar*

etana*
hodnocení

0x

Je zajímavé, že Češi a Moravani se můžou zbláznit obdivem k Baťovi, ale jeho výmysly pokládají za zřejmě špatné:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]