Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může koronavirové období přetrhat přátelské vztahy

Od: vanclak odpovědí: 9 změna:
Žijeme na Českolipsku a je tu aktualně mírné riziko nákazy covid 19.Rád jezdím na kole a chodím do přírody. Moji přátelé co semnou minulý rok jezdívali na kole, dělali letní taboráky a společné výlety již půl roku neustále ruší schůzky. Nejprve se na něčem domluvíme a potom to opakovaně nedopadne a sejde z toho úplně. Důvodem je obava z koronaviru z jejich strany ve městě (oblasti okresu) s nejnižším rizikem. Nyní moje partičky přátel odjela na cyklo setkání s jinými lidmi do oblasti Karviné. Tam nemají obavy se s ostatními sejít a vystavují fotky na fejsu, klidně i u piva na zahrádce. Jinak vidím kolem sebe,že lidi se v našem kraji běžně schází a neizolují jeden od druhého. Když jsem se jim to snažil nějak vysvětlit logicky,tak to otočí v úplnou blbost, že mi museli něco říct,aby mne uklidnili a omluvili se tímto způsobem. Jinak červená oblast okolo Karviné jim náhle nevadí a nezajímá je co se tam děje a já mám brát realitu jinak. V oblasti s nízkou nákazou se bojí jít ven a do oblasti s vysokou nákazou se nebojí.Já mám čekat na příznivější pokoronavirové lepší období na setkání s přáteli. Cítím tu faleš a nějakou zradu v neupřímnosti. Jak to vidíte Vy a co dělat,že by mne to tak netrápilo?
doplněno 25.06.20 14:13: Ještě jsem jim dal radu,že by po Slezku ani do části Polska nejezdili na kolech lesní stezkou ,že mnohou mít karanténu nebo test na covid19.Neposlechli mne,dělali si z toho legraci a zlehčovali celou situaci a teď mám novou zprávu od ségry kámoše co tam s nimi je,že jim to neprošlo a musí zaplatit za test.Nikdo mi nevěřil a mysleli si,že to je jen suchá teorie.Jezdit do červené zóny se potom nevyplácí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Takové situace prověří kvalitu přátelství. Tohle nevypadá na skutečné přátele. Možná je to dobře, že se vybarvili, nemusíš s nimi ztrácet čas. Potkáš nové, život jde dál...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, je to jen vymlouvání a zřejmě už nemají zájem o Vás, resp. o setkávání nestojí. Proč? Těžko říci, ale moc nepočítejte s tím, že se to změní. Holt si musíte najít lepší kamarády. Zdravím!

joudic*
25.06.20 14:14
hodnocení

2x
ne

hodnocení

2x

Prátelství s dobrým základem se tak snadno nepřetrhne.

hodnocení

1x

Je to špatné, že k Vám nedokáží být upřímní a hledají výmluvy. To nejsou žádní přátelé! Najděte si nové a lepší!

doplněno 27.06.20 18:11:

Prý je to vládní opatření omezovat mezilidské přátelské vztahy. Kecají a utahují si z Vás, vykašlete se na ně! Tak se přátelé opravdu k sobě nechovají!

rerh
hodnocení

0x

Očividně s vámi na výlet nechtějí. Koronavirus s tím nemá nic společného.

vanclak
Dnes dali foto na fejsa u vody s někým jiným a mně přišla SMS.z té party, až odezní korona virus, tak podnikneme kamaradský výlet, ale musím počkat na příště.Prý je to vládní opatření omezovat mezilidské přátelské vztahy a tak za to oni nemohou a mám mít lítost někde nahoře ti co rozhodují a řídí náš život. Cítím se skličený. Jiní se snad už mohou scházet bez zákazů.

Sice se cítíš sklíčený, ale to nebude tak stále. Ani situace ani tvá špatná nálada není na pořád, jenom se trochu snaž se něčím zabavit. Nikomu se nevnucuj, to nemáš za potřebí, jestli jim nevyhovuješ, tak ale potkáš jiné lidi a časem můžeš mít jiné kamarády.

zirafka
hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo, kolik lidí se v tomto nešťastném období rozešlo, rozvedlo atd. Každý nemá tu možnost odjet někam daleko na chatu či chalupu a v malém bytě bez možnosti nějakého delšího úniku, to musí být peklo. O tom se ale nikde nedozvíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]