Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, co, prosím, radíte: koupit hned napoprvé balený japonský čaj MATCHA, 30 sáčků, cena cca 320 Kč, když jeho účinky nemám na sobě odzkoušeny? Co když nebudu spokojen? Jsem 50+ a všude čtu o vynikajících povzbuzujících účincích tohoto nápoje... Jak chutná, je vhodné jej sladit? Kdo poradí? Děkuji
Kupte si sypané čaje . To je násobně levnější .
Jinak běžně piju zelené i oulongy . Že bych pocitoval nějaké zázraky? : -)
Ani ne. Kafe je více povzbuzující , ale dehydruje. Čaje piju víc jakoby na žízeň a zavodnují a cítíte se v pohodě. Asi nejsu příznivcem silných čaju (více lžiček na konvičku) . Dávám prostě jednu lžičku na konvičku a je to akorát .
Co je duležité . Zelené čaje se nesmí zalévat horkou vodou . Zhořknou tak že se to nedá pít a vylejete to. Nechávají se cca 3 až 4 minuty odstát v v konvici a pak se zalejí (cca 75 až 80°c)
Ještě dodám že se běžně zalévají víckrát .
Jde mi o to, že bych rád něco na únavu, která souvisí s věkem... zelený čaj jsem nikdy nepil, jen kávu... ale už to chce ještě silnější životabudič... jaké čaje radíte? Ne, testosteron "snižovat" nechci, to v žádném případě
Uvědomte si , že v principu povzbuzovadlo je droga . Podívejte se na film mravenci nesou smrt . Tam je to krásně vysvětlené na principu kyvadla . O co více se vychýlíte jedním směrem (povzbuzení), pak pujde kyvadlo na opačnou stranu (utlum) . Tak prostě lidské tělo funguje .
Navíc vzniká závislost . Tudíž na povzbuzení je asi nejlepší ta káva - pro mě nejsilnější učinnek. Ale ta vás nakopne na hodinu (kofein se uvolnuje v žaludku) . Čaje se uvolnují ve střevech a jejich nástup je tak pozvolnější a dlouhodobější.
Zkuste si koupit na zkoušku gundpowder . To je sypaný zelený čaj který se prodává běžně v supermarketech a balí ho jemča. Lístky jsou svinuté do kuliček a tedy na lžičku se dá vcelku dost čaje . Stojí cca 50kč a uvidíte zda vám bude chutnat . Čaje nemusíte louhovat víc minut . Tam stačí první minuta kdy se uvolnují nejvíce povzbuzující látky. Pak je čaj jemný. Jak jsem psal nezalévat vařící vodou !
Osobně jsem začala pít pravou japonskou Matcha před několika měsíci, sáčky Harmony, v Rossmanovi za necelé tři stovky, v eshopech přes třista. Denně si ráno dělám latté, míchám přesně podle návodu (špatně rozmíchaná matcha dělá hnusné cucky, při správném postupu je naprosto hladká a jemná), přidám dvě deci mléka, občas trochu fíkového sirupu. Mně to chutná. Fakt je, že káva na mne už moc nefungovala, po matcha tea jsem do odpoledne v pohodě nastartovaná. Můj synovec ve věku 42 let a managerské pozici se dal na matcha tea někdy před dvěma měsíci, pije ji samotnou, kdy není pro nás nenavyklé tak lahodná a též si chválí její účinky. Testosteron mu leze i ušima, takže si nemyslím, že by ten čaj na to měl nějaký vliv.
Takže za mne 100% ano.
S těmi zelenými čaji je to složitější a pravděpodobně neucítíte rozdíl a taky je třeba znát důvod proč ho chcete zkusit. Já sám se řadím mezi lidi, kteří řeší své zdraví a zkoušené a experimentují. Se zeleným čajem mám bohaté zkušenosti ty dobré i ty špatné. Pokud máte chvilku času přečtěte si můj článek o zeleném čaji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.