Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit čaj MATCHA?

Od: svatoslav odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny, co, prosím, radíte: koupit hned napoprvé balený japonský čaj MATCHA, 30 sáčků, cena cca 320 Kč, když jeho účinky nemám na sobě odzkoušeny? Co když nebudu spokojen? Jsem 50+ a všude čtu o vynikajících povzbuzujících účincích tohoto nápoje... Jak chutná, je vhodné jej sladit? Kdo poradí? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

1x

Kupte si sypané čaje . To je násobně levnější .

Jinak běžně piju zelené i oulongy . Že bych pocitoval nějaké zázraky? : -)

Ani ne. Kafe je více povzbuzující , ale dehydruje. Čaje piju víc jakoby na žízeň a zavodnují a cítíte se v pohodě. Asi nejsu příznivcem silných čaju (více lžiček na konvičku) . Dávám prostě jednu lžičku na konvičku a je to akorát .

Co je duležité . Zelené čaje se nesmí zalévat horkou vodou . Zhořknou tak že se to nedá pít a vylejete to. Nechávají se cca 3 až 4 minuty odstát v v konvici a pak se zalejí (cca 75 až 80°c)

Ještě dodám že se běžně zalévají víckrát .

svatoslav
hodnocení

Jde mi o to, že bych rád něco na únavu, která souvisí s věkem... zelený čaj jsem nikdy nepil, jen kávu... ale už to chce ještě silnější životabudič... jaké čaje radíte? Ne, testosteron "snižovat" nechci, to v žádném případě :)

jendad

Uvědomte si , že v principu povzbuzovadlo je droga . Podívejte se na film mravenci nesou smrt . Tam je to krásně vysvětlené na principu kyvadla . O co více se vychýlíte jedním směrem (povzbuzení), pak pujde kyvadlo na opačnou stranu (utlum) . Tak prostě lidské tělo funguje .

Navíc vzniká závislost . Tudíž na povzbuzení je asi nejlepší ta káva - pro mě nejsilnější učinnek. Ale ta vás nakopne na hodinu (kofein se uvolnuje v žaludku) . Čaje se uvolnují ve střevech a jejich nástup je tak pozvolnější a dlouhodobější.

Zkuste si koupit na zkoušku gundpowder . To je sypaný zelený čaj který se prodává běžně v supermarketech a balí ho jemča. Lístky jsou svinuté do kuliček a tedy na lžičku se dá vcelku dost čaje . Stojí cca 50kč a uvidíte zda vám bude chutnat . Čaje nemusíte louhovat víc minut . Tam stačí první minuta kdy se uvolnují nejvíce povzbuzující látky. Pak je čaj jemný. Jak jsem psal nezalévat vařící vodou !

etana*
hodnocení

1x

Osobně jsem začala pít pravou japonskou Matcha před několika měsíci, sáčky Harmony, v Rossmanovi za necelé tři stovky, v eshopech přes třista. Denně si ráno dělám latté, míchám přesně podle návodu (špatně rozmíchaná matcha dělá hnusné cucky, při správném postupu je naprosto hladká a jemná), přidám dvě deci mléka, občas trochu fíkového sirupu. Mně to chutná. Fakt je, že káva na mne už moc nefungovala, po matcha tea jsem do odpoledne v pohodě nastartovaná. Můj synovec ve věku 42 let a managerské pozici se dal na matcha tea někdy před dvěma měsíci, pije ji samotnou, kdy není pro nás nenavyklé tak lahodná a též si chválí její účinky. Testosteron mu leze i ušima, takže si nemyslím, že by ten čaj na to měl nějaký vliv.

Takže za mne 100% ano.

kare
hodnocení

0x
Chutná jako silný zelený čaj. Jen pozor na pití ve velkém jako každý zelený čaj potlačuje testosteron.
svatoslav
hodnocení

To ale nechci, proč potlačuje testosteron? Vždyť má "dobíjet všemi směry", jak jsem četl...

hodnocení

0x
Matcha je taková celkem jemná.V porovnání třeba s oolongem nebo běžným gunpowder zeleným čajem. Že by tě nějak extrémně nkopla, na to bych nesázel. Píše se, že tein se v těle odbourává pomaleji než kofein ale vzhledem k tomu že chemicky jde o stejnou látku ani na tom moc pravdy nebude. Klidně to ale můžeš bez obav z poklesu testosteronu vyzkoušet. Víc jak 20 let začínám den s půllitrem zeleného čaje a i když jsem taky 50 ++ žádný úbytek testosteronu se na mně neprojevuje.

michals
hodnocení

0x

S těmi zelenými čaji je to složitější a pravděpodobně neucítíte rozdíl a taky je třeba znát důvod proč ho chcete zkusit. Já sám se řadím mezi lidi, kteří řeší své zdraví a zkoušené a experimentují. Se zeleným čajem mám bohaté zkušenosti ty dobré i ty špatné. Pokud máte chvilku času přečtěte si můj článek o zeleném čaji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]