Nejste přihlášen/a.
dobrý den,při jaké příležitosti se platí 30kč u zubaře?děkuji
Já jsem platila i preventivní prohlídku, byla jsem u zubaře teď v dubnu, popravdě se v těch jejich poplatcích nevyznám ani za mák, ostatně asi jako většina lidí..Ale je fakt, že 30 korun mě nezabije
Nejsem si zcela jistý, ale myslím, že loni jsem při první prevenčce platil poplatek 30kč a při druhé již ne
Vosikáčku tak si myslím, že to byla původně beta verze.Já běžně platím i preventivní prohlídku asi jako většina.
Poplatky u zubaře:
preventivní prohlídky (nárok na 2 ročně) - děti do 18 let zdarma - dospělí 1.prev.prohlídka popl se platí, u 2. prohlídky se popl. neplatí
ošetření - pokud při preventivní prohlídce se najdou kazy a pod. , pak při jejich ošetření se polatek neplatí
pokud jdu na tzv. cílené vyšetření(bolest, vypadlá plomba a pod.) pak se platí poplatek, ale další návštěvy vztahující se k tomuto cílenému vyšetření jsou bez poplatků
dále by měl být v každé ordinaci k dispozici sazebník placených výkonů a pacient by měl byt informován o ceně všech ev. zákroků
1.návštěva u zubaře v kalendářním roce znamená vždycky prohlídku (nepovažuje se za preventivní ) a poplatek 30Kč. Každá další návštěva za účelem ošetření, nebo vyšetření včetně 2.prohlídky, která už je preventivní je bez poplatku. Děti do 18 let neplatí vůbec.
Vychází se ze zákona a metodiky - viz zde dent.cz/... - kterou jsou všichni zubaři povinni dodržovat. Jestli to váš zubař praktikuje jinak, máte právo se ozvat nebo aspoň udělat blbého a zeptat se jak to teda je.
Souhlasím s Binkou - letos např. jsem byla objednána na preventivní prohlídku, ta zdarma, za měsíc nato s bolavým zubem -30 Kč.
Co se týká placených preventivek, je to proto, že zdravotní pojišťovna hradí 1 preventivní prohlídku zubů ročně. Nechápu, proč si první v roce musím zaplatit a až druhou ne, když chci jít dvakrát, a proč to není naopak, ale s tím asi nic nenaděláme.
No vidíte, já myslela, že jsou hrazené pojišťovnou obě. To bude asi tím, že k zubaři chodím opravdu málokdy. Když jsem byla naposledy, tak jsem byla upozorněna, že mám chodit alespoň jednou ročně. Můj sedmiletý interval se jim nelíbil ...
Jé to já jsem tam po půl roce ,aspoň mi mááááálo kdy něco dělá sem tam špetku zubního kamene. Ale na to musí člověk přijít sám, vy jste ještě mládě:D,to jsem chodila 1x za 2roky.Taky se jí to nelíbilo. Teď to dodržuji posledních 10let.
Nedivte se. Zubaři nedostávají platbu za registrovaného pacienta tak, jak je to u praktiků. Když k němu v kalendářním roce alespoň jednou nepřijdete, vůbec nic z vás nemá. Za 1 vaši návštěvu si může pojišťovně naúčtovat alespoň částku za prohlídku. Těch 30K jsou už jen drobné navrch. Takže jestli chcete podpořit svého zubaře, opravdu alespoň 1x ročně
Jsem přesvědčen, že je to hlavně o přístupu zubaře(ky)
Chodím pravidelně 2x v roce k zubaři, platím jen 30Kč za první vyšetření a to drzhé v roce je preventivní zdarma. Proč to tak je, je jasné, páč by lidi chodili jen jednou (třeba za pět let) a to není prevence.
Ještě nikdy jsem neplatil za jiný zákrok. Ani za korunku, bílou plombu...
Paní zubařka odešla do důchodu, nastoupil zubař, přišel jsem na 30korunovou prohlídku, a objednal si mě na příští týden. Jsem přesvědčen, že mu nezaplatím pokud by chtěl, za ošetření, ale ne kvůli 30Kč, ale princip.
Sdělím jak to dopadne.
Také platím i preventivní prohlídky u zubaře, a to mi nic teď nedělala. Myslím, že si to dělá každý doktor, jak se mu chce...ale většina vybírá. Nejhorší je, že je zubařů málo, a není moc kam přejít, někteří už nové pacienty neberou. Ale podle zákona by se prevence platit neměla u žádného lékaře, ale musí se jít až po uplynutí určené doby, ne dřív...
Také jsem byla minulý týden na prevenci a platila jsem 30kč-jen mi dala snímek z RTG a nic mi nespravovala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.