Nejste přihlášen/a.
dobrý den,při jaké příležitosti se platí 30kč u zubaře?děkuji
Já jsem platila i preventivní prohlídku, byla jsem u zubaře teď v dubnu, popravdě se v těch jejich poplatcích nevyznám ani za mák, ostatně asi jako většina lidí..Ale je fakt, že 30 korun mě nezabije![]()
Nejsem si zcela jistý, ale myslím, že loni jsem při první prevenčce platil poplatek 30kč a při druhé již ne![]()
Vosikáčku tak si myslím, že to byla původně beta verze.
Já běžně platím i preventivní prohlídku asi jako většina.
Poplatky u zubaře:
preventivní prohlídky (nárok na 2 ročně) - děti do 18 let zdarma - dospělí 1.prev.prohlídka popl se platí, u 2. prohlídky se popl. neplatí
ošetření - pokud při preventivní prohlídce se najdou kazy a pod. , pak při jejich ošetření se polatek neplatí
pokud jdu na tzv. cílené vyšetření(bolest, vypadlá plomba a pod.) pak se platí poplatek, ale další návštěvy vztahující se k tomuto cílenému vyšetření jsou bez poplatků
dále by měl být v každé ordinaci k dispozici sazebník placených výkonů a pacient by měl byt informován o ceně všech ev. zákroků
1.návštěva u zubaře v kalendářním roce znamená vždycky prohlídku (nepovažuje se za preventivní
) a poplatek 30Kč. Každá další návštěva za účelem ošetření, nebo vyšetření včetně 2.prohlídky, která už je preventivní je bez poplatku. Děti do 18 let neplatí vůbec.
Vychází se ze zákona a metodiky - viz zde dent.cz/... - kterou jsou všichni zubaři povinni dodržovat. Jestli to váš zubař praktikuje jinak, máte právo se ozvat nebo aspoň udělat blbého a zeptat se jak to teda je.
Souhlasím s Binkou - letos např. jsem byla objednána na preventivní prohlídku, ta zdarma, za měsíc nato s bolavým zubem -30 Kč.
Co se týká placených preventivek, je to proto, že zdravotní pojišťovna hradí 1 preventivní prohlídku zubů ročně. Nechápu, proč si první v roce musím zaplatit a až druhou ne, když chci jít dvakrát, a proč to není naopak, ale s tím asi nic nenaděláme.
No vidíte, já myslela, že jsou hrazené pojišťovnou obě. To bude asi tím, že k zubaři chodím opravdu málokdy. Když jsem byla naposledy, tak jsem byla upozorněna, že mám chodit alespoň jednou ročně. Můj sedmiletý interval se jim nelíbil ...![]()
Jé to já jsem tam po půl roce ,aspoň mi mááááálo kdy něco dělá sem tam špetku zubního kamene. Ale na to musí člověk přijít sám, vy jste ještě mládě:D,to jsem chodila 1x za 2roky.Taky se jí to nelíbilo. Teď to dodržuji posledních 10let.
Nedivte se. Zubaři nedostávají platbu za registrovaného pacienta tak, jak je to u praktiků. Když k němu v kalendářním roce alespoň jednou nepřijdete, vůbec nic z vás nemá. Za 1 vaši návštěvu si může pojišťovně naúčtovat alespoň částku za prohlídku. Těch 30K jsou už jen drobné navrch. Takže jestli chcete podpořit svého zubaře, opravdu alespoň 1x ročně ![]()
Jsem přesvědčen, že je to hlavně o přístupu zubaře(ky)
Chodím pravidelně 2x v roce k zubaři, platím jen 30Kč za první vyšetření a to drzhé v roce je preventivní zdarma. Proč to tak je, je jasné, páč by lidi chodili jen jednou (třeba za pět let) a to není prevence.
Ještě nikdy jsem neplatil za jiný zákrok. Ani za korunku, bílou plombu...
Paní zubařka odešla do důchodu, nastoupil zubař, přišel jsem na 30korunovou prohlídku, a objednal si mě na příští týden. Jsem přesvědčen, že mu nezaplatím pokud by chtěl, za ošetření, ale ne kvůli 30Kč, ale princip.
Sdělím jak to dopadne.
Také platím i preventivní prohlídky u zubaře, a to mi nic teď nedělala. Myslím, že si to dělá každý doktor, jak se mu chce...ale většina vybírá. Nejhorší je, že je zubařů málo, a není moc kam přejít, někteří už nové pacienty neberou. Ale podle zákona by se prevence platit neměla u žádného lékaře, ale musí se jít až po uplynutí určené doby, ne dřív...
Také jsem byla minulý týden na prevenci a platila jsem 30kč-jen mi dala snímek z RTG a nic mi nespravovala![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.