Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na netu bez ověření

Od: lee* odpovědí: 9 změna:
Několikrát jsme teď objednávali rozvoz přes Damejidlo.cz Objednávám já ze svého telefonu, placeno partnerovo kartou (neuložena, pokaždé zadáno číslo karty, nemám ve svém tel. žádnou aplikaci k jeho účtu). Nákup byl pokaždé za vyšší peníze (700,-) a nechce to po mně žádný PIN pro ověření platby. Karta je od Spořky. Přijde mi to dost zvláštní. Myslím že se dokonce mluvilo o zavedení vyšších opatření od září 2019 a nám se strhávají peníze samy bez jakéhokoliv ověření. Není to divné?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
U online plateb kartou se pin nikdy nezadává. Já mám si u banky u online plateb nastavil potvrzení každé platby sms kódem a jsem při ztrátě karty v klidu.

stajny
hodnocení

0x

Bohužel Dáme Jídlo udělali nový web, takže již to bude bez ověření. Stačí kouknout na FaceBook, kde lidé nadávají.

lee*
hodnocení

@stajny Díky za vysvětlení, já FB nemám a hlavně jsem myslela že je to věc nastavení banky, ne obchodníka

priklad1*
hodnocení

0x

Každá banka to má nastaveno jinak. Např na menší částky nemusí být ověření. No 700 Kč je již dost. Ovšem pokud již s použitím debetní či kreditní karty již v minulosti proběhla platba s ověřením, tak se další platba může považovat za ověřenou.

hodnocení

0x
Online pin max tak na podvodných stránkách. Na webu se zadávají údaje z přední části karty a kontrolní kód z zadní části. Některé platební brány mají volitelně možnost údaje uložit a příště se prakticky jen potvrdí platba.

hodnocení

0x

A nepotvrzuje to náhodou on jen v aplikaci na telefonu? Pin se nezadává nikdy, na tom není nic divného.

hodnocení

0x
Je více portálů, kde se platba nepotvrzuje pomocí SMS od banky. Já znám tedy hlavně herní platformy jako Steam například. Stačí jen údaje z kreditní karty a platba je hotová. Poprvé jsem z toho byl také na větvi jakto, že mi nepřišla od banky smska..

hodnocení

0x

Zjistil jsem stejný problém u dámejídla.

Paní mi odepsala, že to řeší, ale prdí na to. Už je to snad měsíc, co to jede bez SMS. Dříve platby vždy přes potvrzení SMS. Nyní s novým webem ne.

Smazal jsem paltební údaje z účtu a platím hotovostí.

Zabezepečení je minimální, takže pozor.

hodnocení

0x
Je spousta webů, kde se nic nepotvrzuje. Je to jen o zabezpečení karty a nastavení limitů pro platby na internetu. Když platím na internetu, zvednu si limit, zaplatím a zase ho dám na nulu. Takže v případě ztráty karty je na netu nepoužitelná. To, že si ji majitel karty neumí nebo nechce zabezpečit je jen jeho problém, protože defaultně je karta pro platby na internetu vypnutá nebo má limity na nule. V takovém případě myslím že banky ani peníze nevrací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]