Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě střední školy v životopise

Od: terad odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit, jak uvést do životopisu dvě střední školy, z nichž je jedna nedokončená (2008-2012). Maturitu jsem si dodělávala pak o 4 roky později (2016-2020), letos jsem maturovala. Obory mají jiné zaměření. Nevím, jak to do životopisu uvést - obě školy nebo jen jednu?

Dříve jsem uváděla obě s tím, že druhou momentálně dodělávám, ale na pohovorech to často řešili. Pak jsem uváděla jen tu nedokončenou s tím, že se tvářila jako dokončená a o dodělání maturity bych pověděla jen na dotaz.

A teďka když už tu maturitu mám, tak nevím :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Školu bych uvedl pouze jednu a to tu ukončenou maturitou, druhou bych zamlčel popř vzdělání z ní uvedl jako koníček pokud se k hlášené pozici nějak okrajově vztahuje. Roky u školy psát nemusíte a tím se případně vyhnete časové ose, která kvůli první škole nesedí.

Nedokončená škola není dobrá vizitka a vždy to bude zbytečné téma u pohovoru a past pro vás.

hodnocení

4x

Uveď obě školy a napiš, na které jsi maturovala. Napiš to podle pravdy, jak to skutečně bylo, je zbyečné z toho dělat problém a nějak složitě o tom psát, napiš to jasně a srozumitelně, nemá význam okolo toho psát nějaké nesmyslné romány.

id
hodnocení

0x

Napište jen jednu dokončenou školu bez časových údajů. Zbytečně by se v tom hrabali proč, nač, z jakého důvodu atd. To je pro přijetí do zaměstnání nepodstatné, učitě by vám celá pravda ublížila. Vy lhát nebudete, ale nepotřebují vědět všechno. Také jste chodila do mateřské školky a to určitě neuvádíte :-D

hodnocení

0x
Máte skoro dvě střední školy a nevíte, že životopis je podle slova hrad? Takže se píše v životopisu, jako v hradu. Napsala bych jen jednu střední školu, dodělanou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]