Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde to herci vezmou

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Nedávno jsem viděl jeden díl seriálu hospoda kde byla akce ze zásahovkou kde velitele zásahu si zahrál Pavel Nový.

A měli kompletní policejní výstroj a výzbroj.

Herci to dostali od štábu, ale štáb to vzal kde - půjčil si to od policie?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

11x

Dobrý den, existuje sklad, kde jsou různé kostýmy, doplňky a věci. Tam si lze vše pro natáčení vypůjčit. Tomu skladu se říká Fundus (např. ten na Barrandově). Zdravím!

P.S. Policie není půjčovna.

hodnocení

To jsem si myslel, že policie není půjčovna proto jsem tam dal otazník.

hodnocení

6x
Nevím tedy,kde to sebrali zrovna do seriálu Hospoda,ale můj příbuzný má produkční ateliéry nadupané snad vším možným, co Vás jen napadne. Od historických zbraní až po různé sci-fi,a nejen zbraně. Fakt má snad skoro vše. Půjčují si to od něj ve velkém naši i zahraniční tvůrci. Nějaké věci jdou půjčit bez dozoru a na jiných natáčeních musí být přítomný. A velká studia mívají takovéhle "základy ",jako je zrovna zásahovka,celkem běžně. Však mnoho lidí to má normálně doma. Občas tým tvůrců dává inzeráty,zda má někdo to a to,tak ať se ozve. Jeden můj kamarád se takhle specializuje na historická vojenská auta a motorky- také mu volají tvůrci, že by se jim líbilo to a to...

hodnocení

2x

Slavo, je třeba navštívit třeba den otevřených dveří, kde se podíváte i do Fundusu. To je sklad, tedy mega sklad, všech potřebných kostýmů a potřeb. Páč určitě mundur pro pana Nového nebyl nový, jen vyzvednutý, vyčištěný a připravený právě pro něj.

mak*
hodnocení

0x

Tady jde spíš o to, že zřejmě není legální vlastnit a nosit policejní uniformu, jezdit policejním autem atd, když nejste policista. Tudíž to asi nelze běžným způsobem opatřit. Ale filmaři na to mají asi nějakou výjimku. Zajímalo by mě třeba, zda filmařské policejní auto jede na natáčení po vlastní ose, to by podle mě nemělo.

Pronajímají si to i s dovozem na plac. V některých situacích je i policie na místě a asistuje. Hodně to je vidět v Josefově u Jaroměře, kde se často natáčí.

mak*

Tak nějak jsem si to představoval. Někdy se dělají i jiné věci. Např. v Chalupářích řídí pan Menšík autobus, nevypadá to, že by tu silnici jen promítali a řidičák na bus nejspíš neměl. To zřejmě uzavřeli kus dálnice a provoz (byl tam podezřele slabý) dělají taky filmaři.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]