Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protržená přehrada

Od: sarusinek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

může mi prosím někdo znalý poradit?

Jsem na dovolené v městečku Tanvald.

Velice ráda bych navštívila místo protržené přehrady v Desné.

Chodím ale o jedné holi a určitě neujdu nějaké kilometry.

Je možné dojet někam blízko autem a procházkou dojít?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

4x

protrzenaprehrada.cz/...

KUDY SE SEM DOSTAT

Přímo k přehradě nelze dojet automobilem. Níže jsou uvedena nejbližší místa, kde lze zaparkovat a zbytek cesty je nutné jít pěšky.

Příjezd automobilem do Albrechtic v J.H. - část Mariánská Hora, kde lze zaparkovat (17-20 míst), poté 3,7 km pěšky po značené trase.

Příjezd automobilem do Desné v J.H. - část Desná I. k bývalé úpravně vody. Poté 3,7 km pěšky.

Příjezd automobilem k přehradě Souš, pak pěšky 3 km podél vody a 1 km po perkové cestě s turistickým značením.

hodnocení

0x

Dohledal jsem to místo v MAPY.CZ a silnice zdáse končí ve vesnici. Od posledního domu jsem naměřil vzdálenost 3,3km k místu protržené přehrady.

Určitě bys tam autem dokázala dojet, ale na konci vesnice je značka zákaz vjezdu a vjezd je povolen pouze lesákům a lidem s povolením.

Vede tam cyklistická trasa, takže cesta tudy určitě vede.

Musela by ses zeptat na obecním úředě nebo u lesáků, kde a jestli by ti dali povolení k vjezdu. Druhá možnost je, že zjistíš jestli tam (na té protržené přehradě) někdo nemá hospůdku a požádáš ho aby tě tam zavezl.

sarusinek*
Děkuji za odpovědi.
To " nedám ".

figurek*
hodnocení

0x

mapy.cz/...

K vodní nádrži Souš trefíte a pak půjdete kousek po žluté do vedlejšího údolí. To je právě ona protržená přehrada.

Protržená přehrada

mak*
hodnocení

0x

Byli jsme tam, parkovali jsme zde: mapy.cz/... a pak je to asi 3km pěšky. Většina trasy je po silnici (auta s povolením tam jezdí) a až asi posledního půl kilometru je lesem, to asi o holi nebude nic moc, ale snad by se dalo.

hodnocení

0x
Posledního asi půl kilometru bylo trochu do kopce. Jinak je cesta slušná. Když máte hůl, pořiďte si trekové hůlky budete mít lepší oporu. Jsou i takové, které mají na horní části rukojeti zahnutí jako klasická hůl takže když člověk jde po rovině může ji držet svisle a když potřebuje oporu, opře se z vrchu. Kupoval jsem je u Vietnamců a přes to že stály pár stovek, už je mám asi 10 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]