Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
může mi prosím někdo znalý poradit?
Jsem na dovolené v městečku Tanvald.
Velice ráda bych navštívila místo protržené přehrady v Desné.
Chodím ale o jedné holi a určitě neujdu nějaké kilometry.
Je možné dojet někam blízko autem a procházkou dojít?
Děkuji
KUDY SE SEM DOSTAT
Přímo k přehradě nelze dojet automobilem. Níže jsou uvedena nejbližší místa, kde lze zaparkovat a zbytek cesty je nutné jít pěšky.
Příjezd automobilem do Albrechtic v J.H. - část Mariánská Hora, kde lze zaparkovat (17-20 míst), poté 3,7 km pěšky po značené trase.
Příjezd automobilem do Desné v J.H. - část Desná I. k bývalé úpravně vody. Poté 3,7 km pěšky.
Příjezd automobilem k přehradě Souš, pak pěšky 3 km podél vody a 1 km po perkové cestě s turistickým značením.
Dohledal jsem to místo v MAPY.CZ a silnice zdáse končí ve vesnici. Od posledního domu jsem naměřil vzdálenost 3,3km k místu protržené přehrady.
Určitě bys tam autem dokázala dojet, ale na konci vesnice je značka zákaz vjezdu a vjezd je povolen pouze lesákům a lidem s povolením.
Vede tam cyklistická trasa, takže cesta tudy určitě vede.
Musela by ses zeptat na obecním úředě nebo u lesáků, kde a jestli by ti dali povolení k vjezdu. Druhá možnost je, že zjistíš jestli tam (na té protržené přehradě) někdo nemá hospůdku a požádáš ho aby tě tam zavezl.
Byli jsme tam, parkovali jsme zde: mapy.cz/... a pak je to asi 3km pěšky. Většina trasy je po silnici (auta s povolením tam jezdí) a až asi posledního půl kilometru je lesem, to asi o holi nebude nic moc, ale snad by se dalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.