Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet ID

Od: alfi odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
skoro dva roky pobírám ID 1.stupně. Pracuju na HPP na zkrácený úvazek. Nyní jsem kvůli zhoršení zdravotního stavu požádala o navýšení ID a byl mi přiznán 3.stupeň. Dočetla jsem se, že při změně stupně ID se výše ID již znovu nepočítá z dosažených výdělků, ale dochází pouze k přepočtu výše důchodu dle nějakých koeficientů.
Rozumím tomu tedy správně, že už teď si můžu spočítat, jaká bude výše mého ID? Mohli byste mi popř. říct, zda je můj výpočet správný?
Nyní je můj ID 1.stupně 6 699 Kč. Základní výměra je 3 490 Kč. Koeficient pro přepočet z 1.stupně na 3.stupeň by měl být 3.
6699-3490=3209
3209x3=9627+3490=13117
Měla bych tedy dostávat 13 117 Kč měsíčně?
Předem děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lipanek
hodnocení

2x

Přepočet se provádí dle stanovených koeficientů.

Také jsem našla koeficient 3.

test.ligaportal.cz/...

Podle mne to máte správně, ale teprve, až dostanete rozhodnutí a budete to mít černé na bílém, jisté.

figurek*
hodnocení

0x

Hm. V tomhle ranku nejsem expert, ale mrknul jsem se jak se invalidní důchody počítají. Základní výměra 3490 vám zůstavá, procentní výměra je při prvním stupni 0,5 procenta z výpočtového základu, při třetím stupni 1,5 procenta. Třikrát tolik.

Přesně tak, jak máte ve výpočtu.

Výpočet ID

alfi
hodnocení

Dobrý den,
pokud by se někomu do budoucna hodilo, výpočet je správný, dnes přišlo oznámení o výplatě na 13 117 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]