Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na co se připravit u pohovoru?

Od: skyp odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Brzy mě čeká první pohovor (zatím jen na brigádu). A chtěl bych se zeptat, na co se mám připravit? Mám si připravit nějaké otázky?
A v čem tam přijít? Stačí džíny a nějaké pěkné tričko? (košile ani nějaké obleky nemám)
Děkuji.. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x
zdrave sebevedomi a pohodovost

m123*
hodnocení

0x

Otázka je na jaký místo se hlásíte. Pokud do kanceláře, banky apod. , tak oblek je na místě. U nás v práci probíhají pohovory velmi často a někteří lidi příjdou v modelech ve kterých bych nešla ani s košem.

Hlavní je mít zdravý sebevědomí a chuť do práce.

skyp
hodnocení

V Ostravě otevřeli nové fitness centrum a hledají v podstatě "recepční/ho", co budou hlídat jestli mají permanentku, no prostě jestli mohou jít cvičit. Zase nevím, jestli tedy nějaký oblek, když je to v podstatě kolem sportu a cvičení.

lasd
hodnocení

0x

Já si zase myslím, že oblek NIKDY nebrat, pokud to není místo ředitele. Stačí košile (bez kravaty) a rifle/pěkný kalhoty. Na botech taky hodně záleží, žádný tenisky, vem si polobotky nebo mokasíny. Navíc na brigádu sako...to by si z něj hodně utahovali.

Připrav se na otázku "co nám o sobě řeknete, jaké máte zájmy" - tady máš shrnout svůj životopis. Co studuješ, jaký máš zájmy (at souvisí s oborem zaměstnaní). Mě osobně přijde blbost a nikdy jsem neříkal třeba, že čtu knížku, lyžuji, plavu. Spíš něco jako "věnuji se a zajímají mě nejnovější technologie, v současné době jsem se zapojil do testování 5G sítě. Nebo rád dělám webovky, které využívají nejmodernější technologie, dělám v HTML, CSS a javascriptu. Jestli je to někam do účtárny tak bych řekl něco jako "Pomáhám mamce s účetnictvím ve firmě, zajímají mě a vyhledávám nějnovější zákony ohledně účetnictví, kterých je v poslední době hodně". Moc jsi nám neřekl o práci, takže víc nemůžu poradit.

Pak se tě určitě zeptají na:

- jak často chcete docházet, byl by pro vás problém každý den x hodin?

- jakou máte finanční představu? (asi se podívej jaký je průměr na tvé pozici a dej jim nějaké rozmězí), třeba 110-150 na hodinu. Otázku o penězích by měl začít zaměstnavatel, ty se na to neptej, ať to nevypadá, že jdeš jen po penězích. Když nepřijde na řadu, buď rád, budeš mít pak více páky, až ti oznámí, že by tě rádi vzali. Tam už budeš vědět, že o tebe mají zájem a dali by ti i těch 150 třeba.

když jsem šel na číšníka do restaurace, zeptali se mě třeba i jestli vím, kolik tam stojí třeba špagety s boloňskou. 150kč. Tím chtěli říct, že jsou luxusní podnik. Nebo se mě ptali, kolik si myslím, že stojí noc v tomhle hotelu.

Pokud jsi uvedl cizí jazyky, možná čekej 5 minutový rozhovor v tom jazyku. Na začátku se neboj jim říct, že to umíš jen na začátečnické úrovni.

Přijdi včas. ne moc brzo, ne pozdě. Tak 5 minut předem a ohlaš se na recepci.

- máš nějakou otázku? Tady musíš mít otázku, ať to vypadá, že máš zájem. Vždycky něco. Třeba "Jaký je kolektiv, přátelský?" "Máte nějaké benefity i pro brigádníky?" "Místo výkonu práce je na této adrese nebo na vaší hlavní pobočce na náměstí?" atd.

najdi si něco o firmě, často se ptají "Co víte o naší firmě". nebo "proč chcete pracovat přímo u nás" - to je ta nejhorší otázka, ale odpověděl bych klasicky "Protože se jedná o velkou firmu se silným zázemím a rád bych zde pokračoval v práci po ukončení studií, jsou zde velké možnosti kariérního růstu a uplatnění mých dovedností."

skyp
hodnocení

Díky, zrovna nahoře píši:V Ostravě otevřeli nové fitness centrum a hledají v podstatě "recepční/ho", co budou hlídat jestli mají permanentku, no prostě jestli mohou jít cvičit. Zase nevím, jestli tedy nějaký oblek, když je to v podstatě kolem sportu a cvičení.
lasd

V tom případě sako vůbec :D tady bych vzal spíš jen košili a obyč rifle. Aby tam nepřišel majitel v tílku spocenej :D

Tak se tě budou ptát i jestli něco víš o posilování, cvičení, produktech (proteinech), jelikož na recepci většinou i prodávají načiní, stravu a chodí si tam lidi pro radi, jak použít tento stroj atd.

A ty se můžeš zeptat, jesli máš slevu na pernamentku třeba

skyp
hodnocení

Ano, já posiluji (zatím to není ale znát :D), takže vím, jak fungují ty různé stroje.
Akorát vůbec nevím, co je moje špatná stránka.
Díky
liska5

Ještě přidám:

Vypadat sympaticky, přirozeně, spolehlivě, neušlápnutě, čistě, slušně, příjemně, ochotně,... Soustředit se na dotazy, aby měli jistotu, že to není nějaký suverének, vlezlý podivín, chlubivý primitiv nebo plašan, co bude zapomínat zavřít okna a pozasínat. Dát najevo, že se budeš snažit co nejdřív proniknout do chodu zařízení. Ptala bych se, jak to tam funguje...

Většinou tu záleží na prvním dojmu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]