Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy jít na úřad práce?

Od: sabina odpovědí: 2 změna:
Dokončila jsem SŠ, kdy mám jít na úřad práce? Pokud už mám práci musím se hlásit na úřadu? Pokud práci neseženu do konce léta, musím se registrovat? Díky moc

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Po maturitě jste z pohledu hrazení pojištění a dalších úlev považováni za studenta až do konce letních prázdnin, ale jen v případě, že celý měsíc nepracujete (s výdělkem, který by zakládal účast na nemocenském pojištění) nebo nemáte nárok na podporu. Nastoupíte letos na VŠ? Pak omezení týkající se výdělku/podpory o prázdninách neplatí a navíc se za soustavnou přípravu považuje doba od skončení studia SŠ do dne, kdy se stanete studentem VŠ. Z pohledu školy a školského zákona přestáváte být studentem dnem následujícím po dni, kdy jste úspěšně vykonali maturitní zkoušku. vysokeskoly.com/... Z uvedeného vyplývá, že je vhodné se od září zaevidovat na úřadu práce, pokud neseženete zaměstnání. Evidence na ÚP není povinná, ale neměla byste placené zdravotní pojištění 1971kč/měsíc. Musela byste si platit sama. Takže z tohoho důvodu se lidé obvykle hlásí na ÚP. Zaměstnání si většinou najdou sami.

Na ÚP stačí zajít koncem září, když do té doby neseženete práci. Nebo během září kdykoli (stačí jeden den evidence na ÚP v září a zdravotní pojištění máte na celý kalendářní měsíc zajištěno). Není proto nutné chodit hned 1.zari na ÚP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]