Nejste přihlášen/a.
Ahojky všichni, mám trošku choulostivější otázku.Je normální aby žena, skoro 70ti letá měla chuť na milování? Nebo je to úchylka, nemoc atd...Díky za každou odpově%d - jen ne sprostou, prosím...
Ale mamino, to je spíš chvályhodné než úchylné. A je vidět, že vše v těle funguje tak, jak má. Nenormální by bylo, kdyby padesátiletá žena odmítala sex manželovi nebo příteli, jenom kvůli věku. Naopak po přechodu si mohou v pohodě vychutnávat (třeba i kratší) chvilky sexu bez ohledu na přemýšlení, jakou vhodnou antikoncepci použít. To je jenom názor mladé generace, že sex ke staršímu věku nepatří. Ale to nic, oni v pozdějším věku názor změní. A z nich si potom budou dělat srandičky jejich vnoučata. Něco jiného by bylo, kdyby nějaká nemoc ukončila sexuální aktivitu u jednoho nebo druhého. Ale u pevného vztahu to není nepřekonatelná překážka a sex nahradí další hodnoty společného soužití.
Pokud by to byla úchylka nebo nemoc, tak myslím, že většina žen by jí ráda trpěla a jejich partneři by ji též uvítali. Gratuluji a přeji hezké zážitky!
Proč by to měla být úchylka? Zdůvodněte. Je to naprosto normální a ještě hezčí, když máte s kým. Můj názor. PT /stařenka/
Jsme lidé různí, téměř každý má nějaké problémy. Většina lidí ve vyšším věku má problémy fyzického charakteru. Onemocnění pohybového aparátu však způsobuje jen jisté omezení při milování, už to holt není ta "spartakiáda" jak za mlada. A když se člověk zapomene, tak si občas musí i "heknout". Aspoň se i zasměje...
Problémy psychické si někdo léčí například vytahováním, ale problémy způsobené např. frigiditou nebo jinými sociálními jevy, ty jsou též časté. "Ty starý blázne, co by na to řekli děti, vnoučata? Ty jsi se zbláznil, v našem věku?" To jsou přesně jedny z těch jevů.
Nemám dar slova jak například děvčata a někteří chlapci nade mnou, jen bych je opakoval... Ale souhlasím s nimi. Téměř se všemi.
Bože jak vám závidím, je mi 50, přechod po cyklofosfaminu(chemo terapie) ve 42 letech, mám roztroušenou sklerozu-sex? to snad je německy 6 ne? A chlapa mam zdravého!Užívat si života a sexu co to jde a vůbec z toho nemít špatné svědomí.
Liduš, sex neznamená používat jen ty dva kousky masa. Je to pohlazení, políbení, přitulení, pocit jistoty, přítomnost toho druhého, porozumění, souznění, úsměv, legrace. To určitě víte, a přeji Vám tyto pocity s manželem.
PT /stařenka/
Souhlasím se všemi příspěvky přede mnou. Sex je součástí života. Navíc dle sexuologů prodlužuje život. Věk nehraje roli. Ve zralém věku je to navíc pocit stálé lásky. Mazlení, pohlazení a podobné projevy dodávají člověku pocit jistoty, že jste dva. Na všechno dva. Na lásku, trápení i radost. Určitě jste i ve věku po padesáti manželova holka a pořád tou holkou zůstanete. Vy dva nebudete vnímat čas, bude se Vám zdát, že jste pořád stejní. Ve všem - i v tom sexu. Přeji, aby Vám to vydrželo a měli radost ze života.
Ano, ano... už nejsme slepí a rozdejchaní, jako když se spěchá bránou vítězství... Taky pořád vidím svého manžela jako toho něžného 23letého kluka, když jsme se seznámili, a nedokážu vidět vrásky a plešičku...
Tak to je stručné, ale krásné vyznání - myslím, že mu může pár kolegů třeba i závidět!
Škoda, že už nemám bodíky.
A to si představte - pozítří máme 25 let výročí svatby... no, nebylo vždycky veselo, ale hlavně že nebylo smutno, řečeno s klasikem...
Inzinyrka, to si zaslouží velkou gratulaci. Takže do dalších 25 let společného života, jen ty nejkrásnější chvíle. PT /stařenka/
Zuzanko, dneska je ten šťastný den a tak i já se připojuji s velikou gratulací! Tak ještě klidně jednou tolik a ať ty krásné chvíle převálcují nějaké ty miniaturní trable, které prostě také patří k životu.
Dobrý večer, děkuji Vám všem za povzbudivé a krásné odpovědi...moc jste mně pomohli všichni - lidi, jste fajn! A přeji všem ženám tutéž chuť do života!
Je skoda, ze si musite potvrzovat zrovna tuhle vec s jinyma lidma a neridite se srdcem a pocitama, ktere nemaji s uchylkou nic spolecnyho.
Ano, máte pravdu, ale podle odpovědí jsem se přesvědčila, že my, ženy , lžeme. Když se přímo zeptáte, tak mně dokonce i všechny kamarádky odsoudily - podotýkám, že jsem vdaná a nelapám na sex kolem sebe...Proto mně zajímaly anonymní odpovědi ...
Kartaginec - velice správná doplňující odpověď. To jsem zapomněla poznamenat v mé odpovědi. Trochu mne to zaskočilo v názvu příspěvku - pokročilý věk. Já to považuji za krásný zralý věk se zajištěným příjmem
, zaopatřenými dětmi :D, vnoučaty a pravnoučaty jenom pro radost
, snad jenom s trochu víc opotřebovanou tělesnou schránkou - než by si člověk přál
. A pro všechny zde přeji krásný jarní den!
S tím zajištěným příjmem bych tak nekalkuloval po dnešním rozhodnutí ÚS. Totiž soudcům, starostům, manažérům a jiným bílým límečkům se ty důchody pěkně zvednou a někde se na to musí vzít. Horší je, že oni si ten důchod většinou dopřávají dlouho a navíc skoro každý starosta, soudce maká do 70 (ze zákona) většinou to však obejdou a dělají ještě déle.
Ti udření s malými důchody si důchod dlouho neužívají. A ten co to inicializoval tak jako invalida ho bude brát ještě déle.
Což o to že je invalida. V tom je ta solidarita pokud za to nemůže.
Horší je, že Ti co si prochlastali pajšl, zničili se drogami a podobně, tak se to kvalifikuje jako nemoc a mají nárok na pomalu lepší důchod než Ti, co jim zničala zdraví Jůlinkova zdravotní péče.
No jo, no.
Ale ten, co to inicializoval, z toho stejně nebude nic mít, to bude platit až pro nové důchodce.
Něco podobného jsem zažila kdysi u manželovi maminky. Ovdověla v 50 letech a po určité době začala žít s přítelem, také vdovcem. Měli se strašně rádi, měli stejné starosti, cestovali, navštěvovali divadla, koncerty, prostě si užívali...když šli na procházku, vedli se za ruce...oba v předešlých manželstvích moc radosti neužili, tak si to ke stáří vynahrazovali...Škoda, že smrt strýce přerušila ten krásný vztah, ale žili spolu krásných 15 let...Každý je mladý a užívá si života, jak se cítí, a ne podle kalendáře...
Ahoj, myslím si, že když je chut k milování, tak muž najde vždy nějakou možnost , jak ženu uspokojit...jen chtít...
Odsoudily? A pamatovaly si vůbec, nebohé to kamarádky, na co se jich ptáte nebo v duchu záviděly
? k.
To víte že závidí :D Babičce, když zemřel děda, s kterým byla celý život, bylo hrozně, to je jasné. Ale jelikož je to moudrá a silná ženská, věděla, že nesmí sedět doma a smutnit. Začala navštěvovat klub důchodců a s ostatními "babčami" jezdila po výletech. Nebo jen tak poklábosit. Parta to byla náramná a tak babí překonala tu nejhorší bolest. Jenže asi za rok se objevil v klubu starší pán a babičce pořád vrtalo v hlavě, že ho odněkud zná. Dala se s ním do řeči, a teď se držte FAKT NELŽU ! V řeči došli k tomu, že spolu chodily do ŠKOLKY a byli nejlepší kamarádi
Jejich vzájemné schůzky byli čím dál častější a co myslíte. Ozvaly se hlasy ostatních "kamarádek", že to je neslušné, po smrti dědy, že na to už je stará a i zlé věci, které psát nebudu. My, vnoučata i děti jsme babí podporovali jak to šlo. Legrační bylo vyprávění tety-její dcery-, která s ní bydlí ve stejném domě o patro níž, když babičku slyšela jak se o půlnoci přikrčená plíží okolo jejích dveří, aby nebyla prozrazena. :D Scházejí se už 4 roky, je to krásný vztah, i když nový děda u babičky nebydlí a jenom spolu randí. Na naši otázku, proč si dědu nenastěhuje má jedinou odpověď " Na to jsem už dost stará, abych se znova rozčilovala s mužským "
Jo a kamarádky? Jejich počet se hodně ztenčil.
marenka, tak tak, láska kvete v každém věku . A lidské emoce jsou stejné jestli je vám 20 nebo 80 let. Ty staří už si někdy myslí, že je to něco nepatřičného , možná je to dáno jejich výchovou.Já si spíš myslím, že je to většinou obyčejná nepřejícnost, závist, že já tu odvahu a štěstí nemám. Možná byly i takové za mlada. I když respektuji to, že některé vdovy jsou věrné až za hrob.Ani si neumíte představit, kolik žárlivosti ( potažmo naschválů) je mezi ženami v DD skrze jednoho konkrétního muže. Podívejte se někdy v parku na dvojice stařečků, byť oba o hůlce, shrbení, ale plní pozornosti k tomu druhému. Ti už si to umí vychutnat, žádné velké plánování, starosti, jenom vzpomínky, klídek a...vzájemná láska. A když se lásce zadaří , tak pak taková svatba stařečků je fakt krásná a dojemná. A vaší babičce přeji ať jí to vydrží co to dá!
karina
Děkuji i za ní, je to zlatíčko
.
Přesně tak, Kytko. Můžu říct, že jim někdy závidím já
Taková úcta, slušnost a tolerance jednoho k druhému, taková pohoda a klid .. to fakt asi příjde věkem
Karino máte na mysli ,, Černé vdovy,, takové ty chlupaté potvůrky / smích/
Tento týden se na Kladně narodila 44leté mamince dcerka dokonce domácí porod. Věk a mládí se neustále posouvá tak proč se bránit.
Dobré ránko - tak tento den hezky začal Tvou odpovědí...chechtám se, při představě jak se plížím na rande, tak, že se mně všechny špíčky třesou - díky za takové ráno...!
To si pište, že mršky závidí. A to většinou takové co jsou o takové prožitky ochuzeny neob je odmítají a partner vyhledává rozkoš jinde.
Přeji spoustu krásných promilovaných nocí.
Ten předmět otázky ve mně vzbudil vzpomínku na povinné čtení, my dříve narození víme, o co jde: Čuk a Gek...
pokud pátráte v paměti, co tam kde bylo o milování, nebudete mít úspěch. Vraťte se do přítomnosti, senioři!
Teď už je to spíše Šuk a Hek... :D
Už bych jinak opakoval jen ty pravdy, které tu nejen moji zřejmě věkově blízcí kolegové napsali...
Týýýýýýýýýýýha, za měsíc mi je padesát... A pak konec?
No nic, ode dneka neuklízím, nevařím... ale věnuji se jen a jen
.
V naší ulici bydlí pán, je mu přes osmdesát a prý je velice dobrý v milování
A ani můj dědeček, dej mu Panbůh lehké spočinutí , nelenil. proháněl babičku ještě v 78 letech...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.