Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s přítelkyní bychom si chtěli na tři dny vyjet do přírody (mimo Prahu), ubytovat se někde v malé chatičce. Nemáme však auto. Nevíte o nějakém pěkném místě u lesa s možností procházek kam se dá zajet vlakem a pak se třeba ten kousek dojde pěšky? Jsme z Prahy?
Díky!
4x
Přímo z Prahy se můžete za chvíli vlakem dostat ke dvěma krásným řekám. Buď k Sázavě nebo k Berounce. A určitě ubytování seženete. Podívejte se na netu v okolí místa, které jste si vybrali a nabídky Vám vyskočí.
Na Berounce můžete navštívit hrad Karlštejn či Křivoklát, Koněpruské jeskyně, koupání v řece, lesy. Vlakem se dostanete pohodlně do Lužné, kde je naše největší železniční muzeum, touha všech kluků i některých babiček (já).
Na Sázavě je hezké městečko třeba Jílové s přístupnými štolami, kde se dříve dobývalo zlato. Dál pak třeba Kácov, hrad český Šternberk, vojenské muzeum v Lešanech (vstup zdarma a stojí to za to.) Kolem Sázavy roste spousta hub. A ubytování najdete snadno. Myslím si, že letos nikde nebude přelidněno. Jaga.
0x
Pak už je jen na vás, jestli vezmete ubytování přes ně nebo oslovíte majitele přímo. Obojí má výhody i nevýhody.
Já vám dám třeba tip na super chatu, a ono bude plno. Nebo pro vás bude drahá, málo vybavená, na špatném místě ohledně turistických cílů, blízko lesa, daleko od lesa...
Vybrat se dá, ale musíte sám.
Martinno, ta Stvořidla byla kdysi krásná, dneska už to dávno není ono, spousta lidí, hluk, divoká hlasitá hudba, a v létě spousty vos. Padaly mi do limonády, topily se v ní, řešila jsem to tím, že jsem na skleničku položila pivní tácek jako pokličku.
Ubytování je v těsné blízkosti hlavní cesty. Takže kolem chatek neustále proudí davy lidí, jezdí auta. Každou chvíli se tam koná nějaký sraz. Jednou jsem tam byla - sraz motorkářů. Šopříky hezké, o to nic, ale každou chvíli někdo předváděl svého miláčka v chodu, rámus jako na bitevním poli.
Podruhé zase sraz majitelů jack russel teriérů. Krásní psíci, ale když jich kolem sebe máte 500 a musíte se jim vyhýbat, začne to být svízelné. Navíc kromě hospody nahoře i 2 hospody dole. Pije se bez přestávky. Občas někdo vyleze ven a bez ohledů na ostatní se vymočí. Bohužel, už jsem viděla i to, jak se pozvracel.
Proto za mě Stvořidla jsou příliš přelidněná a komerční to už není ta pravá Sázava, na kterou vzpomínal jeden starý tramp. Před 50 lety na Stvořidlech prý jediné týpí. Klid a pohoda. Poslouchala jsem ho se zatajeným dechem. Já už tohle nezažila.
Pokud snad Stvořidla /některé vlaky sem jedou přímo až z Prahy/, je to lepší na podzim, kdy ta hlavní vlna lidí je už hodně pryč. Jaga.
Omluva za Stvořidla,je pravdou že jsem tam byla asi před 5 roky a na podzim. Jezdím v září. Byli jsme ubytovaní v té velké budově nahoře a tehdy tam byl klid...dost jsem dřív jezdila řeky a je pravdou že když to dnes vidím v televizi jak jsou toky přeplněné a uřvané tak tvrdím že vodáci a trempové už vymřeli. Jsem r. 1955 a když dnes vidím ten nepořádek po lese-stezkách tak bych brečela vzteky co jsme vychovali za generaci.Jsem už na toto stará a jen můžu vzpomínat jak jsme kdysi spali pod širákem a okolo klid.
0x
Poradím vám ještě 1 možnost. Vlakem do Poděbrad. Potom pěšky okolo Labe směr k soutoku Labe s Cidlinou-krásná klidná procházka. Možno i výletním vláčkem. Každý zná a poradí. Cestou okolo Labe potkáte 3 možnosti ubytování-chatky. Např. kemp golf Poděbrady-A.T.C. Autokemp Golf. Poděbrady jsou samotné velmi krásné-kolonáda a okolní procházky okolo Labe+jezero. V Poděbr. možnost zapůjčení kol
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.