Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výlet - bez auta- do lesa mimo Prah

Od: tommik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

s přítelkyní bychom si chtěli na tři dny vyjet do přírody (mimo Prahu), ubytovat se někde v malé chatičce. Nemáme však auto. Nevíte o nějakém pěkném místě u lesa s možností procházek kam se dá zajet vlakem a pak se třeba ten kousek dojde pěšky? Jsme z Prahy?

Díky!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Přímo z Prahy se můžete za chvíli vlakem dostat ke dvěma krásným řekám. Buď k Sázavě nebo k Berounce. A určitě ubytování seženete. Podívejte se na netu v okolí místa, které jste si vybrali a nabídky Vám vyskočí.

Na Berounce můžete navštívit hrad Karlštejn či Křivoklát, Koněpruské jeskyně, koupání v řece, lesy. Vlakem se dostanete pohodlně do Lužné, kde je naše největší železniční muzeum, touha všech kluků i některých babiček (já).

Na Sázavě je hezké městečko třeba Jílové s přístupnými štolami, kde se dříve dobývalo zlato. Dál pak třeba Kácov, hrad český Šternberk, vojenské muzeum v Lešanech (vstup zdarma a stojí to za to.) Kolem Sázavy roste spousta hub. A ubytování najdete snadno. Myslím si, že letos nikde nebude přelidněno. Jaga.

vilik*
hodnocení

0x
S takovým dotazem je nejlepší navštívit stránky bookingu, a porozhlédnout se tam.
Pak už je jen na vás, jestli vezmete ubytování přes ně nebo oslovíte majitele přímo. Obojí má výhody i nevýhody.
Já vám dám třeba tip na super chatu, a ono bude plno. Nebo pro vás bude drahá, málo vybavená, na špatném místě ohledně turistických cílů, blízko lesa, daleko od lesa...
Vybrat se dá, ale musíte sám.

joudic*
hodnocení

0x
posazavska stezka

hodnocení

0x

Sázava-Stvořidla,velký objekt s ubytováním +krásné výlety okolo Sázavy

Martinno, ta Stvořidla byla kdysi krásná, dneska už to dávno není ono, spousta lidí, hluk, divoká hlasitá hudba, a v létě spousty vos. Padaly mi do limonády, topily se v ní, řešila jsem to tím, že jsem na skleničku položila pivní tácek jako pokličku.

Ubytování je v těsné blízkosti hlavní cesty. Takže kolem chatek neustále proudí davy lidí, jezdí auta. Každou chvíli se tam koná nějaký sraz. Jednou jsem tam byla - sraz motorkářů. Šopříky hezké, o to nic, ale každou chvíli někdo předváděl svého miláčka v chodu, rámus jako na bitevním poli.

Podruhé zase sraz majitelů jack russel teriérů. Krásní psíci, ale když jich kolem sebe máte 500 a musíte se jim vyhýbat, začne to být svízelné. Navíc kromě hospody nahoře i 2 hospody dole. Pije se bez přestávky. Občas někdo vyleze ven a bez ohledů na ostatní se vymočí. Bohužel, už jsem viděla i to, jak se pozvracel.

Proto za mě Stvořidla jsou příliš přelidněná a komerční to už není ta pravá Sázava, na kterou vzpomínal jeden starý tramp. Před 50 lety na Stvořidlech prý jediné týpí. Klid a pohoda. Poslouchala jsem ho se zatajeným dechem. Já už tohle nezažila.

Pokud snad Stvořidla /některé vlaky sem jedou přímo až z Prahy/, je to lepší na podzim, kdy ta hlavní vlna lidí je už hodně pryč. Jaga.

Omluva za Stvořidla,je pravdou že jsem tam byla asi před 5 roky a na podzim. Jezdím v září. Byli jsme ubytovaní v té velké budově nahoře a tehdy tam byl klid...dost jsem dřív jezdila řeky a je pravdou že když to dnes vidím v televizi jak jsou toky přeplněné a uřvané tak tvrdím že vodáci a trempové už vymřeli. Jsem r. 1955 a když dnes vidím ten nepořádek po lese-stezkách tak bych brečela vzteky co jsme vychovali za generaci.Jsem už na toto stará a jen můžu vzpomínat jak jsme kdysi spali pod širákem a okolo klid.

hodnocení

0x

Poradím vám ještě 1 možnost. Vlakem do Poděbrad. Potom pěšky okolo Labe směr k soutoku Labe s Cidlinou-krásná klidná procházka. Možno i výletním vláčkem. Každý zná a poradí. Cestou okolo Labe potkáte 3 možnosti ubytování-chatky. Např. kemp golf Poděbrady-A.T.C. Autokemp Golf. Poděbrady jsou samotné velmi krásné-kolonáda a okolní procházky okolo Labe+jezero. V Poděbr. možnost zapůjčení kol

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]